Een kerstcadeau van het Duincafé

Titel: Een kerstcadeau van het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Serie: Duincafé #5
Genre: Feelgood
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Hanneke van Soest
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal bladzijdes: 348
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Debbie Johnson is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Bij Boekerij verschenen tot nu toe vier delen van haar Duincafé-serie in vertaling.

Achterflap:
Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Maar sinds ze is verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, hebben Katie en haar zoontje een nieuwe familie gevonden. Een die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het lot en door de helende kracht van een stuk taart en een bakje troost bij het Duincafé.

Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten, en met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt.

Mijn mening:
Een kerstcadeau van het Duincafé is voor mij het eerste boek dat ik van Debbie Johnson lees, en dus vanzelfsprekend ook het eerste deel in deze serie. Ondanks dat het boek prima los te lezen is mis ik toch wel de achtergrondverhalen van de vele personages in het boek. Bij elke naam hoort een verhaal en omdat ik die verhalen niet ken is het in het begin lastig deze uit elkaar te houden. Teruglezen is geen optie want in dit boek lees je hoe het nu met iedereen gaat.

In dit deel speelt Katie Seddon de hoofdrol, zij woont nog maar een jaartje in Budbury maar is door de lokale bevolking met open armen ontvangen. Samen met haar zoontje probeert ze haar verleden een plek te geven en in Budbury een nieuw leven op te bouwen. Haar verleden drukt echter als een zware stempel op haar functioneren. Het valt haar moeilijk zich open te stellen voor nieuwe vriendschappen, laat staan voor de liefde. De bevolking van Budbury is warm, liefdevol en iedereen wordt geaccepteerd zoals hij/zij is, de gemeenschap is hecht en kijkt naar elkaar om.

Debbie Johnson heeft een schrijfstijl die mij weet te raken, de gevoelens van Katie worden zo goed onder woorden gebracht dat ik meerdere keren een brok in mijn keel voelde.

Wat zeker meespeelt is dat Een kerstcadeau van het Duincafé je het ultieme kerstgevoel bezorgt, ik las het boek bij het licht van de kerstboom met een kaarsje aan en een heerlijke kop koffie, het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Een kerstcadeau van het Duincafé krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)