Ik zal je vinden

Titel: Ik zal je vinden
Auteur: Daka Hermon
Serie: Horrorland #3
Genre: Kind/jeugd, Horror
Uitgeverij: Kluitman
Vertaling: Merel Leene
Publicatiedatum: november 2021
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Amanda

Cover
Een hele spannende, duistere en griezelige cover, net als de voorgaande twee delen in de Horrorland-serie. Ze weten met de cover(s) precies de juiste sfeer te creëren voor deze creepy serie.

Auteur
Daka Hermon is geboren in Tennessee en bracht haar kindertijd het liefst door opgekruld onder een dekentje met een zaklamp, waar ze sprookjes en fantasieverhalen las en schreef. Ze studeerde Engelse literatuur en creatief schrijven. Ze werkt in de entertainmentindustrie en schrijft horrorboeken, hoewel ze zelf veel te bang is om horrorfilms te kijken. Ze houdt van ijsthee, chocola, cupcakes en verzamelt superheldenspeelgoed. Ik zal je vinden is haar debuut.

Achterflap
Justin weet dat er iets mis is met zijn beste vriend. Zee was een jaar verdwenen en als hij plotseling terugkeert, is hij… anders. Niemand weet wat er met hem gebeurd is. Op Zee’s welkom terug-feestje spelen Justin en zijn vrienden een spelletje verstoppertje. Maar dat gaat mis. Heel erg mis… Een voor een verdwijnen de kinderen die meegespeeld hebben naar een plek waar je ergste nachtmerries tot leven komen. Justin en zijn vrienden beseffen en dat dit de verschrikkelijke plek is waar Zee opgesloten zat. Alles wat ze nu kunnen doen, is zich verstoppen voor de Zoeker. Kunnen ze ooit nog ontsnappen?

Mijn mening

Uit het donker sloop hij op me af, maar ik zakte voor de test die hij gaf. De regels zijn vals, dus verliest hij nooit. Straks word je door je eigen angst gekooid. … Een dezer dagen zul je vanhier moeten gaan en breekt je gevecht tegen de doodsangst aan.

Hoe een spelletje verstoppertje verandert in je ergste nachtmerrie? Nou, dat lees je in dit griezelige boek. Je wordt meegesleept door Justin en zijn vrienden Nia en Lyric, die op zoek gaan naar de reden dat hun beste vriend Zee een jaar vermist is geweest. Hij is weer terug, maar er is iets flink mis met hem… Tijdens een welkom-thuis-feestje voor Zee gaat het gigantisch fout en lijken de vrienden het nieuwe slachtoffer te worden. Kunnen ze op tijd de rijmpjes die Zee opdreunde ontcijferen en hun angsten overwinnen?

Vooral Justin wordt erg goed uitgewerkt, je ziet hem zo voor je staan. Een moeilijk jaar achter de rug, niet alleen zijn beste vriend Zee verdween, maar ook zijn moeder overleed. Hij woont nu nog alleen met zijn oudere zus Victoria, die probeert alle eindjes aan elkaar te knopen (wat niet echt lukt). Het verlies valt hem zwaar en schuldgevoel blijft hem achtervolgen. Je voelt zijn verdriet en de leegte die het overlijden van zijn moeder bij hem achterliet. De andere personages blijven oppervlakkig, het draait voornamelijk om Justin. Wel merk je bij alle personages hun zwakheden en valkuilen, die later tegen hen worden gebruikt. Wat verder in het boek kom je erachter dat de kinderen een jaar of 10 a 11 zijn, dat kon ik aan hun doen, laten en denken echt niet merken. In mijn ogen waren ze echt wel een stuk ouder, door hun reacties en acties zou ik eerder zeggen dat ze een jaar of 14 a 15 zijn. Als 10 a 11-jarigen zijn ze in ieder geval erg ongeloofwaardig.

Het is een griezelig boek vol actie en spanning. Achtervolgingen, bedreigingen, veel angstige momenten. Maar ook vriendschap en voor elkaar opkomen en voor elkaar zorgen speelt een grote rol in het boek. Het onder ogen zien van je angsten en ertegen durven vechten. Dit alles verwerkt in een vlot te lezen boek met korte hoofdstukken, zorgt ervoor dat het moeilijk is om weg te leggen. Je wilt alleen maar in een hoekje van de bank kruipen onder een dekentje en verder lezen.

Ik zal je vinden krijgt van mij een ruime 3,5 ster.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)