Op de vlucht

Titel: Op de vlucht
Auteur: Karen Rose 
Serie: Sacramento #1
Uitgever: De Fontein
Vertaling: Hans Verbeek
Verschijningsdatum: Oktober 2021
Aantal bladzijdes: 558 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn en meermaals werden bekroond. Ze wordt de koningin van de romantic suspense genoemd. Haar thrillers zijn gruwelijk spannend met een flinke dosis romantiek. Ze schreef inmiddels 26 boeken, allemaal los van elkaar te lezen. De boeken zijn onder te verdelen in de verschillende steden waarin ze zich afspelen.

Achterflap:
Als kind ontsnapte FBI-agent Gideon Reynolds aan een sekte, noodgedwongen zijn familie achterlatend. Hoezeer deze gebeurtenis hem getekend heeft, blijkt des te meer wanneer hij op de zaak van Daisy Dawson wordt gezet, een jonge vrouw die sinds kort in Sacramento woont en op een avond bruut aangevallen wordt. Hoe verder Gideons onderzoek naar de dader komt, hoe meer blijkt dat het te maken heeft met zijn eigen verleden. Een verleden dat hij hoopte begraven te hebben

Mijn mening:
Op de vlucht is het eerste deel in de Sacramento serie, dit verhaal is in 2019 in het Engels verschenen als Say you’re sorry. Het is een verhaal zoals we van Rose gewend zijn, een dikke pil waarin romantiek en spanning elkaar afwisselen. De schrijfstijl van Rose is in de loop der jaren niet echt veranderd, het is een eigen stijl waarin ze de personages nader tot elkaar laat komen, ze laat de liefde opbloeien op een manier waarbij je intens meeleeft. Het zijn vaak mannen met een ruwe bolster, blanke pit, stoer maar met een klein hartje, die zich er niet voor schamen hun emoties te tonen.

Dit geldt in dit verhaal voor Gideon Reynolds, hij is de hoofdpersoon die een heftig verleden achter de rug heeft en hij draagt daar letterlijk de littekens van. Als hij Daisy Dawson ontmoet lijkt er langzaam iets in hem te ontwaken, de gevoelens worden langzaam blootgelegd. Ondertussen is de spanning met momenten om te snijden, er moet een dader ontmaskerd worden die de FBI meerdere keren te snel af is.

De ontknopingen van Rose haar verhalen zijn inmiddels wel voorspelbaar maar dat maakt het lezen niet minder aantrekkelijk, het is iets wat je van tevoren weet en je kiest bewust voor de romantic suspense. Rose biedt garantie voor een aantal uren leesgenot waarin zowel de liefde als de spanning hoogtij vieren, het ene boek spreekt meer aan dan het andere, Op de vlucht vond ik weer heerlijk om te lezen.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 4
Plot: 3

Op de vlucht krijgt hiermee een krappe 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)