De edele opdracht

Titel: De edele opdracht
Auteur: Julia Quinn
Serie: Bridgerton #7
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Karin Breuker
Verschijningsdatum: Juli 2021
Aantal bladzijdes: 396
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times– bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. De Netflix hitserie Bridgerton is op haar achtdelige boekenreeks gebaseerd.

Achterflap:
Londen, 1825. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Hyacinth Bridgerton is zonder twijfel uniek. Waanzinnig slim, schaamteloos gevat en – volgens Gareth St. Clair – alleen in kleine doses te verdragen. Toch is Gareth elke keer als ze elkaar ontmoeten weer gefascineerd. En dat is niet zijn enige probleem. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een oud dagboek, maar dat is geschreven in het Italiaans en daarmee volkomen abracadabra voor hem – maar niet voor Hyacinth.

Mijn mening:
Hoe verder ik in de serie kom, hoe meer ik van de verhalen geniet; de intimiteit en het vleugje spanning worden steeds intenser beleefd. Quinn heeft qua schrijfstijl zeker gaandeweg de serie een ontwikkeling door gemaakt waardoor de personages steeds een beetje dichter bij je gevoel komen. De familie Bridgerton gaat voor elkaar door het vuur en durft uit de pas te lopen, dat is gezien de tijdsperiode waarin het zich afspeelt best bijzonder.  De verhalen zijn niet langdradig en je leest de boeken in raptempo uit.

Gareth St. Clair wist wat belangrijk was. Hij was grappig, hij had een droog gevoel voor humor, hij kon arrogant en spottend doen, maar hij wist wat belangrijk was.

De edele opdracht weet je op meerdere punten te raken, het gevoel van eenzaamheid en het ervaren van liefde is in dit verhaal prachtig beschreven. Vooral Gareth heeft de gunfactor. Het is genieten met een grote G.

Helaas valt er voor mij in deze serie nog maar één deel te lezen en dan is het plaatje van de familie Bridgerton compleet. Quinn heeft in elk boek een tweede epiloog geschreven waarin je kort wordt meegenomen in het verdere leven van de hoofdpersoon, dit maakt het plaatje nog completer. Gelukkig heeft Quinn zich daarna direct gericht op een volgende serie, De Rokesby’s, benieuwd of deze het niveau qua tempo, diversiteit en intimiteit kan evenaren van de Bridgerton-serie.

De edele opdracht krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)