Hieronder een volgend overzicht van wat er vanaf deze maand te krijgen zal zijn in de boekhandel:

Voordat ze verdween – Lisa Gardner (24 februari)
Frankie Elkin is een doodgewone vrouw, met een klein alcoholprobleem, en met meer spijt dan bezittingen. Maar ze doet wat niemand anders doet, zoeken naar vermiste personen die door de rest van de wereld zijn vergeten. Wanneer de politie de hoop opgeeft en de media geen interesse meer hebben is het voor Frankie tijd om haar zoektocht te beginnen.
Een nieuwe zaak leidt haar naar een achterbuurt in Boston, waar Angelique Badeau, een Italiaanse tiener, maanden geleden verdween van school. Ze stuit op tegenwerking door de politie en het lijkt erop dat ze vragen stelt die niet beantwoord mogen worden. Maar Frankie laat zich niet stoppen, zelfs als dat betekent dat zij zelf binnenkort ook ineens kan verdwijnen. 

De Rozentuin – Tracy Rees (24 februari)

In De rozentuin van Tracy Rees, bekend van Het geheim van Silvermoor en Het familiegeheim van Florence Grace, raken drie sterke vrouwen op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt. Zo heeft de rijke maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan, die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken, om zichzelf en hun geliefden te beschermen…

Kamer 19 – Marc Raabe (15 februari)

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

De dode die niet werd gemist – Corine Hartman (24 februari)

Kunstschilder Eva Romeijn, geboren en getogen in het idyllische dorpje Vorden in de Achterhoek, krijgt een mooie opdracht van haar buurman, baron Frederick van Zonnewoud. Als hij vervolgens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets gruwelijks is gebeurd, al deelt geen van haar vrienden die angst. De roddels in het dorp over de rijke baron tonen minder fraaie kanten van zijn karakter, maar bij wie is de haat groot genoeg om hem dood te wensen? Spelen er eeuwenoude vetes tussen families of waait de wind uit een heel andere hoek?
Eva gaat dapper en vastbesloten op zoek naar de waarheid, maar of dat wel zo verstandig is?

De moord op Buckingham Palace – S.J. Bennet (24 februari)

In de nasleep van een referendum dat de natie heeft verdeeld, kan de Queen wel wat anders gebruiken dan nóg meer problemen. Maar wanneer een schilderij van het koninklijk jacht Brittannia – in de jaren zestig aan de Queen gegeven – onverwacht ergens anders opduikt, ruikt ze onraad. Dan wordt er een lichaam in het zwembad van Buckingham Palace gevonden en raakt ze verwikkeld in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Samen met haar rechterhand Rozie gaat ze op onderzoek uit, vastberaden de zaak op te lossen – maar lukt dat voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Spiegel – Guido Eekhaut (24 februari)

Abraham Wolff is een voormalige politieman in New Orleans. Hij probeert nu aan de kost te komen als private detective, en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. Dat kan niet verbazen, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi meester zijn van de nacht.

Vliegen – Paulien Weikamp (15 februari)

Joyriden met de auto van je ouders en hem dan total loss rijden. Een baantje nemen waar je geen klap mee verdient. Beloftes doen aan een crimineel uit de buurt die je niet kunt waarmaken. Umut doet het allemaal. In de eerste twee weken van de zomervakantie werkt hij zich totaal in de nesten. Een uitweg ziet hij niet. En dan wordt hij ook nog eens voor het eerst hartstochtelijk verliefd. Op de geheimzinnige Linda, die al maanden geen woord gesproken heeft, maar die precies lijkt te begrijpen wat er in Umut omgaat. Door haar komt hij op een spectaculair idee om alle problemen in één keer op te lossen.

De chocolaterie van je dromen – Manuela Inusa (25 februari)

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel: een theewinkel, een chocolaterie, een antiekzaak, een wolwinkel en een cadeauwinkel. In zes boeken volgen we de vriendinnen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte pralines en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Zelf kan ze haar overheerlijke creaties ook nauwelijks weerstaan. De passie voor chocolade zit in haar bloed en lange tijd dacht Keira dat niets haar droom in de weg zou staan.

Maar dan wordt haar geluk toch verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en dan is er nog die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

Briefpost – Chantal Claassen (25 februari)

Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten,
vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand. In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

Leave a Reply

  • (not be published)