Hier is alweer het laatste overzicht van wat er vanaf deze maand nieuw in de boekhandel te vinden is:

Toen ze verdween – Carla Kovach (24 februari)

Na een geslaagd feestje liep Samantha in haar eentje door een drukke straat naar huis, een route waar ze normaal gesproken slechts tien minuten over deed. Ze kwam nooit thuis aan. Zeven jaar na haar verdwijning, op de dag dat ze eigenlijk haar vijfendertigste verjaardag had moeten vieren, ontvangt haar beste vriendin Diane een brief die geadresseerd is aan Samantha. Als ze de envelop opent, haalt Diane er een verjaardagskaart uit en een vingernagel die in een oudroze kleur is gelakt. Dezelfde kleur die Samantha altijd droeg.

De politie besluit de nagel te analyseren, maar het resultaat verwijst niet naar Samantha. De nagel blijkt afkomstig te zijn van een andere vrouw, Jade Ashmore. Jade werd vermoord aangetroffen, alleen niet zeven jaar geleden. Haar moord vond plaats in de nacht voorafgaand aan de bezorging van de envelop…

De andere waarheid – Mohlin & Nystrom (16 februari)

Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat ze haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het IT-genie achter een baanbrekende datingsite, die ze samen met haar zus Stella heeft gelanceerd. Dan wordt Stella op een dag dood aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn.

De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

De burgerwacht – Ellen Lina (8 februari)

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

De verloren jongen – Chantal van Mierlo (15 februari)

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Het kind in mij wil mindful moorden – Karsten Dusse (9 februari)

Nadat voormalig misdaadadvocaat Björn Diemel de principes van mindfulness leerde kennen, heeft dit zijn leven compleet veranderd. Hij is gestopt met zijn stressvolle baan en is zijn eigen bedrijf begonnen. Hij brengt nu eindelijk meer tijd door met zijn dochter en maakt liefdevoller ruzie met zijn vrouw. O ja, en hij runt ook nog – op een ontspannen manier – twee maffiaclans, want hij heeft de baas van de een vermoord en de ander opgesloten in de kelder van een kleuterschool. Waarom kan Björn hier niet gewoon van genieten? Waarom verliest hij steeds zijn geduld? Is hij het doden gewoon zat? Zijn therapeut Joschka Breitner zet hem uiteindelijk op het goede spoor: het is aan Björns innerlijke kind om hier weer uit te komen!

Huis van Lucht & Adem – Sarah J. Maas (15 februari)

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Aan de andere kant van geluk – Nadine Swagerman (14 februari)

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap. Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven. Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken.

Sophia’s triomf – Corina Bomann (8 februari)

New York, 1942. Sophia lijkt eindelijk haar geluk te hebben gevonden, maar haar wereld stort opnieuw in als haar man zich vrijwillig aanmeldt om te gaan vechten aan het front. De oorlog in Europa, die zo ver weg leek voor Sophia, ook al hoorde ze wel verhalen van haar vrienden in Parijs en Berlijn, komt nu akelig dichtbij.

Ze besluit zich op haar werk te storten en krijgt een grote opdracht om voor de succesvolle Elizabeth Arden een huidverzorgingslijn op te zetten. Of is nu dan toch het moment gekomen om zelfstandig verder te gaan? Terwijl ze nog met die vraag worstelt, krijgt ze het bericht dat haar man vermist wordt in Frankrijk. Als ook het nieuws uit Duitsland steeds alarmerender wordt, besluit Sophia haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.

Het cupcake cafe – Jenny Colgan (8 februari)

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat – Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid.

Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed – en veel cake – is ervoor nodig om een ramp te voorkomen…

De finale – Elle Kennedy (10 februari)

Garrett en Hannah. Logan en Grace. Allie en Dean. Sabrina en Tuck. De vier koppels uit De deal, De fout, Het einde en Het doel van Elle Kennedy zijn terug. In vier novelles kom je erachter hoe het de koppels is vergaan de afgelopen jaren. Een ietwat rampzalig verlopen huwelijksreis, een onverwacht aanzoek, een bliksemhuwelijk na autopech, en een lang geheimgehouden zwangerschap. Kun je voorspellen wat bij welk koppel hoort?

Leave a Reply

  • (not be published)