Het winterse avontuur

Titel: Het winterse avontuur
Auteur: Karen Swan
Genre: Feelgood/Roman
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: December 2021
Aantal bladzijdes: 446
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde schrijfambitie waar te maken. Inmiddels zijn haar boeken internationale bestsellers en in Nederland en België werden al meer dan 40.000 exemplaren van haar romans verkocht. Eerder verscheen Een Noorse winternacht, De Spaanse belofte, De Ierse erfenis en De Zweedse affaire.

Achterflap:
Lee kwam naar Amsterdam met een pasgeboren baby en een diep weggestopt geheim. Inmiddels is haar zoontje Jasper vijf en is ze een succesvolle fotograaf, bekend om haar celebrityportretten. Na haar turbulente verleden als oorlogsfotograaf in Syrië vindt ze eindelijk rust en kan ze genieten van haar fijne leven aan de grachten.

Dit verandert in één klap als ze in haar fietsmandje een boek vindt, waar een noodkreet in geschreven staat. Ze spoort de schrijver van het boek op in de hoop meer te weten te komen over de onheilspellende boodschap. Terwijl het in het winterse Amsterdam steeds kouder wordt, wordt Lee langzaam ingehaald door haar verleden en zal ze haar traumatische herinneringen eindelijk onder ogen moeten zien…

Mijn mening:
Het winterse avontuur is het allereerste boek van Swan dat ik las en dat smaakt zeker naar meer. Terwijl ik dit verhaal lees, is de decembermaand net achter de rug en met dit boek komt dat warme gevoel weer even terug.

Lee is een alleenstaande moeder met PTSS wat haar leven dusdanig beïnvloedt dat ze nooit rust voelt. Ze leeft met een continue angst en meerdere keren voel je wat die angst met haar doet. Het is de hechte vriendenclub en haar zoontje Jasper die haar door de moeilijke periodes slepen. Tijdens haar werk als fotograaf verstopt ze zich letterlijk achter de camera, maar als er een man verschijnt die oog heeft voor de vrouw achter de lens ontpopt zich een intens, aangrijpend verhaal.

Het winterse avontuur kenmerkt zich niet alleen door de liefde en vriendschappen die belangrijk zijn voor een goede feelgood, er is een stukje spanning ingebouwd waardoor het verhaal net iets extra’s heeft. Swan heeft het oorlogsverleden van Lee op een emotionele manier weten neer te zetten, de hechtingsproblematiek is hier realistisch en voelbaar.

Swan schrijft met gevoel en weet de lezer te boeien door de nieuwsgierigheid naar de geheimen die tot het einde onder de oppervlakte blijven sudderen.

Een hartverwarmend verhaal waarin je de sfeer van liefde, gezelligheid en persoonlijk leed voelt binnenkomen.

Het winterse avontuur krijgt van mij 5 sterren.

Bianca

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)