Grace and Glory

Titel: Grace and Glory
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Harbinger #3
Genre: New Adult, Fantasy
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaald door: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: november 2021
Aantal bladzijdes: 480
Recensie: Amanda

Cover
Weer een geweldig mooie en aantrekkelijke cover. Daarbij heeft de limited edition ook nog eens een hele mooie uitstraling door de kleur op snede en de metallic cover. Die maken het helemaal af. Dit derde, en helaas laatste, boek in de Harbinger-trilogie pas perfect bij zijn 2 voorgangers.

Auteur
Jennifer L. Armentrout woont in West Virginia. Wanneer ze niet hard werkt aan een boek, besteedt ze haar tijd aan fitness, lekker lezen, kijken naar echt slechte zombiefilms en besteedt ze tijd aan haar man en haar Jack Russell Loki. Haar droom om schrijfster te worden begon tijdens de wiskundelessen, waar ze liever korte verhalen schreef dan aan haar wiskunde te werken. Jennifer schrijft zowel Young Adult (fantasy, science fiction en contemporary) als romans voor volwassenen.

Achterflap
Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met demonen én wachters aan haar kant is het niet zeker dat ze deHarbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze hebben geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. Naarmate Trinity en Zayne een gevaarlijk bondgenootschap aangaan en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn.

Pas op! Recensie bevat spoilers over voorgaande delen!


Mijn mening

Je draagt het geschenk in je. Het is je genade en de glorie, een kracht die jouw bewustzijn niet kan bevatten, een kracht die jij bezit. Gebruik die om het hart te raken dat in chaos is gevangen.

Na de heftige ontknoping in Rage and Ruin keek ik ontzettend uit naar dit derde (en helaas laatste) deel in de Harbinger-trilogie. De shock waarmee Armentrout mij achterliet na het lezen van de laatste hoofdstukken, dreunde nog lang door. Want het kon eigenlijk niet waar zijn dat dit deel van het verhaal zo zou aflopen, dat mocht niet… Ook nu werd je direct middenin het verhaal geslingerd, daar waar deel 2 was geëindigd. Trinity is herstellende van het gevecht maar ook helemaal kapot en verdrietig na het verlies van haar soulmate en beschermer Zayne. Het verdriet en de pijn is nog zo vers en voelt zo rauw. Het lijkt allemaal hopeloos. Hoe kan ze nu nog verder gaan met zich voor te bereiden op het ultieme gevecht, welke nog moet komen? Voor haar is het eigenlijk allemaal geëindigd bij het overlijden van Zayne. Maar om de toekomst en de mensheid te redden moet ze toch door. Moet ze zich over de pijn, het verlies en het verdriet heen zetten. Lukt het haar alleen? Of heeft God iets anders in gedachten?

Ik voelde me nog steeds rot, maar ze had gelijk, zo ging dat bij echte vrienden. Je maakte fouten, je liet heel lang niks van je horen, maar je was er nog altijd voor elkaar. En dat zou altijd zo blijven.

Ik leefde helemaal mee met Trinity, het verdriet om het verlies van Zayne, haar soulmate maar ook haar eigen herstel na het gevecht. De pijn die ze hiervan had en de vermoeidheid waarmee ze te maken heeft. Ook de nasleep van dit alles, de voorzetting van het smeden van een plan om de mensheid te redden en eigenlijk de zinloosheid die zij voelde. Ik voelde het allemaal samen met haar. En niet te vergeten, de schok die zij te verwerken krijgt (hier kan ik niet te veel over uitweiden, want dan verklap ik het verhaal). Armentrout is een kei in het uitwerken van aantrekkelijke en herkenbare personages. Maar ook in het spelen met gevoelens en het inspelen op de gevoelens van de lezer. Ze zuigt je een verhaal binnen en zorgt ervoor dat je niet meer wilt stoppen met lezen.

Net als in voorgaande delen, zit hier naast een gevecht op leven en dood, verdriet, liefde, onverwachte vriendschappen en een heleboel magie, ook een boodschap verborgen. De strijd om het goed en kwaad, maar ook heeft het een godsdienstige inslag. Over de aartsengelen, God en religie. Een vleugje seksuele spanning en erotiek maken ook dit deel weer tot een spannend verhaal, voor ieder wat wils, mits je van magie en fantasy elementen houdt. Het verhaal is heerlijk vlot geschreven en voelt nergens alsof ze je iets wil opdringen of van wil overtuigen. Alle elementen zitten in het verhaal, zonder dat ze jou probeert te dwingen om anders naar de wereld of godsdiensten te kijken.

Met dit derde deel is de trilogie afgesloten. Ik ga Trinity en Zayne en alle andere personages missen. Ik hoop ze ooit nog eens ergens in een ander verhaal tegen te komen, gewoon om te zien hoe het met iedereen gaat.

Voor dit slot deel krijgt Armentrout 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)