Spiegelbeeld

Titel: Spiegelbeeld
Auteur: David Baldacci
Serie: Atlee Pine #4
Genre: thriller
Uitgever: A.W.Bruna Uitgevers
Vertaald door: Jolanda te Lindert
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 381
Recensie: Bianca

Over de auteur:
David Baldacci werd geboren in Virginia in de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen en rechten, en was negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. in 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Achterflap:
Al van jongs af aan leeft FBI-agent Atlee Pine in onzekerheid over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy. Het meisje werd op zesjarige leeftijd ontvoerd en is nooit meer teruggezien. De politie stond destijds voor een raadsel en de klap voor Mercy’s familie was enorm. Voor Atlee werd alles nog vele malen erger toen haar ouders haar plotseling in de steek lieten.

Sinds ze bij de FBI it is Atlee op zoek naar de waarheid over de ontvoering van Mercy. Lange tijd zonder resultaat, maar dan weet ze niet alleen te achterhalen waarom haar zus is ontvoerd, maar ook waarom hun ouders Atlee aan haar lot hebben over gelaten. En belangrijker nog, ze vindt het bewijs dat haar zusje jaren geleden aan haar ontvoerders is ontsnapt. Om erachter te komen of Mercy nog altijd in leven is, en om haar dan ook daadwerkelijk te vinden, moet Atlee nog verder in het verleden duiken. Alles leidt terug naar een moedige daad die haar moeder ooit verrichtte. En niet iedereen wil dat de waarheid over wat er destijds is gebeurd boven water komt…

Mijn mening:
Met Spiegelbeeld weet Baldacci de Atlee Pine-serie op een waardige manier af te sluiten. Alle laatste ontbrekende puzzelstukjes worden op zijn plaats gelegd. Tot het echter zover is word je als lezer bijna tot waanzin gedreven. De ontknoping komt langzaam dichterbij maar Baldacci zou Baldacci niet zijn als hij niet nog even van de gelegenheid gebruik maakt om de spanningsboog tot het uiterste aan te spannen voordat hij letterlijk overgaat tot schieten.

Het verhaal gaat van actie naar actie, alsof je naar een spannende film kijkt, hierin gaan sommige scenes wel ietwat over de top en zijn ze soms zelfs wat ongeloofwaardig, niemand is namelijk onsterfelijk en daar lijkt het soms wel op, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het totaalplaatje.

Buiten deze acties om krijgen de hoofdpersonages het zwaar te verduren, hun psychische gesteldheid is heftig en dat gaat je als lezer ook zeker niet in de koude kleren zitten.

Ik weet dat elk gezin verstoord is, maar ons gezin overtrof alles.

Je leert de hoofdpersonages op een bijzondere manier kennen omdat Baldacci oog heeft voor hun achtergrond welke hun heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Baldacci heeft in deze serie een perfecte mix weten te creëren tussen spanning en psychologische diepgang.

Het motto van mijn leven: als je niet kunt leven in de wereld die je hebt, moet je leven in de wereld die je verzint.

Ik zal de naam Atlee Pine nooit meer vergeten, een vrouw die mij op vele fronten heeft weten te raken, maar zeker ook een vrouw met doorzettingsvermogen en ballen.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 5
Plot: 5
Psychologie: 5

Spiegelbeeld krijgt hiermee de welverdiende 5 sterren.

Bianca

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)