Hieronder volgt het tweede overzicht van wat er zoal deze maand in de boekhandels zal liggen:

De match – Harlan Coben (22 maart)

Als jong kind werd Wilde gevonden in de Ramapo-bergen van New Jersey, waar hij een wild bestaan leidde. Hij is opgegroeid zonder ook maar iets te weten van zijn familie, en nog minder over zijn eigen identiteit. Zelfs nu nog staat hij simpelweg bekend als Wilde, de jongen uit de bossen.

Wanneer een match in een online voorouderdatabase hem op het spoor brengt van een naast familielid, staat hij op het punt het mysterie rondom zijn jeugd op te lossen. Alleen verdwijnt dit familielid net zo snel als hij is gekomen. Wilde zet zijn onderzoek onverschrokken voort via verschillende DNA-websites, waar hij in aanraking komt met een gemeenschap van doxxers, een geheime groep die zich inzet voor het ontmaskeren van anonieme online trollen. Maar dan wordt een van deze doxxers dood aangetroffen. Het wordt al snel duidelijk dat een moordenaar zeer geïnteresseerd is in Wildes onderzoek, en dat het volgende slachtoffer wel eens Wilde zelf zou kunnen zijn.

Rennen of sterven – Maria Adolfsson (22 maart)

Op Doggerland is het herfstnachtevening – een groots feest waarmee volgens een lange traditie het sterven van de zomer wordt gevierd. En dit jaar is er een nieuw onderdeel aan toegevoegd: Doggerlands eerste Pride parade. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog een verkiezingsjaar. En dus is de havenstad gevuld met een gevarieerd publiek.

Karen Eiken Hornby bekijkt het allemaal van een afstandje, jaloers omdat ze vanwege haar zwangerschap niet mee kan drinken. En dan opent iemand het vuur op het nietsvermoedende publiek…

Ren, Rose, Ren – Dolly Parton & James Patterson (7 maart)

Vluchtend voor haar verleden zoekt Rose een nieuwe toekomst in Nashville, het hart van de countrymuziek. Daar valt ze voor de mysterieuze Ethan en ontmoet ze countrylegende Ruthanna Ryder, die zich over haar ontfermt. Het talent van Rose is ongekend, haar liedjes vertellen haar rauwe levensverhaal en haar ster rijst snel. Maar kan ze de demonen uit haar verleden ontvluchten?

Afrekening – Bernard Minier (24 maart)

In Afrekening, het zevende boek in de serie van Bernard Minier met rechercheur Martin Servaz in de hoofdrol, wordt in de bossen bij Toulouse een naakte jongeman dood aangetroffen met het woord ‘gerechtigheid’ op zijn borst gebrand. Hij is als opgejaagd wild aangereden, en aan Servaz de taak om deze zaak op te lossen – voordat de situatie nóg verder uit de hand loopt.

Gestrand – Sarah Goodwin (28 maart)

Nadat ze een jaar hebben overleefd op een onbewoond Schots eiland voor een realityprogramma, wachten acht mensen op een strand op de boot die hen eindelijk komt ophalen. De zon zakt al achter de horizon, maar er is nog geen boot te zien. Hebben ze de dagen verkeerd geteld? Een dag verstrijkt, en nog een, en nog steeds komt er niemand. De paniek slaat toe. Zijn ze bewust achtergelaten? De sfeer binnen de groep was al gespannen maar bereikt een nieuw dieptepunt en de groep valt uit elkaar. En voor Maddy, toch al het buitenbeentje, wordt het nog veel, veel erger…

We beginnen bij het einde – Chris Whitaker (10 maart)

Dertig jaar geleden werd Vincent King als tiener veroordeeld voor zijn rol in de dood van een jong meisje. Nu zit zijn tijd in de gevangenis erop en is hij terug in zijn geboorteplaats Cape Haven, Californië. Niet iedereen is blij hem te zien. Zoals Star Radley, zijn ex-vriendin en de zus van het meisje dat door zijn toedoen overleed. Duchess, Stars dertienjarige dochter, is deels verzorger, deels beschermer van haar jongere broer Robin, en van haar moeder, die vaker wel dan niet in de problemen zit.

Als Duchess op een avond een drastische actie onderneemt om Star te beschermen zet ze per ongeluk een reeks gebeurtenissen in gang die tragische gevolgen zal hebben, niet alleen voor haar familie, maar voor de hele stad. Hoe ver kunnen we weglopen van het verleden, als het verleden gedoemd lijkt zich te herhalen?

Rijk van vlees en vuur – Jennifer Armentrout (22 maart)

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren…

De nieuwe Wendy – Jami Leigh (11 maart)

Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar lot in eigen handen? Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

Nachtvlucht – Eva Burgers (18 maart)

De ouders van Rebel (17) zijn zes jaar eerder bij een hotelbrand omgekomen. Sindsdien woont ze samen met haar tante Marly in een dorpje aan de Nederlandse kust, waar ze een hechte vriendengroep vormt met Lilly Linn, Kai en Oliver. Als in de herfstvakantie de oom van Oliver wordt neergestoken, terwijl de meiden net in een chaletje in België van hun vrijheid aan het genieten zijn, besluiten ze halsoverkop terug naar huis te gaan om Oliver te steunen. Olivers vader is advocaat en Oliver is bang dat zijn vader de volgende op het lijstje zal zijn. De vier vrienden gaan zonder aarzelen op onderzoek uit, maar, geleerd van hun fouten in Afslag Zuid, betrekken ze dit keer meteen rechercheurs Peter en Anna erbij. Zal het ze op deze manier beter lukken de zaak op te lossen zonder dat er gewonden vallen? 

De partycrasher – Sophie Kinsella (22 maart)

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Vertrouwen of verliezen – Wendy Brokers (23 maart)

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

Leave a Reply

  • (not be published)