Dit is alweer het laatste deel met een overzicht van de in maart te verschijnen boeken. Heb jij je boodschappenlijstje voor de boekhandel al klaar?

Autopsie – Patricia Cornwell (22 maart)

Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt een catastrofe plaats.

Wanneer Scarpetta de sporen begint te volgen, lijkt het erop dat een seriemoordenaar dicht bij huis toeslaat. Maar hoe hebben deze zaken met elkaar te maken?

Overleef de nacht – Riley Sager (7 maart)

Josh Baxter, de chauffeur, is een vreemde voor Charlie. Ze ontmoette hem bij het mededelingenbord op de campus, waar ze een briefje ophing omdat ze een lift wilde naar Ohio. Josh was op zoek naar een medepassagier met wie hij de benzinekosten kon delen. Beiden hebben goede redenen om snel te vertrekken. Charlie rouwt nog altijd om haar beste vriendin, die het derde slachtoffer werd van de zogenaamde Campus Killer. Josh zegt dat hij snel naar huis moet om voor zijn zieke vader te zorgen, maar is dat wel zo? Terwijl ze in het holst van de nacht over de lege snelwegen razen, bekruipt Charlie het gevoel dat Josh weleens de Campus Killer zou kunnen zijn. Is hij werkelijk een koelbloedige moordenaar? Of gaat Charlies levendige fantasie met haar aan de haal?

De laatste vrouw – Chantal van Mierlo (14 maart)

Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken…

Sporen liegen niet – John Pel (15 maart)

Sporen liegen niet van John Pel biedt een unieke inkijk in het werk van een forensisch rechercheur in de strijd tegen de zware criminaliteit. Niet minder dan vijftienhonderd doden gingen door zijn handen. De lijst met zaken waarbij oud-forensisch rechercheur John Pel in zijn carrière betrokken was, is niet alleen indrukwekkend maar ook angstaanjagend.

Pel begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie als portier, om vijfendertig jaar later afscheid te nemen als leidinggevende bij het Landelijk Team Forensische Opsporing. Als technisch rechercheur werkte hij mee aan tientallen liquidatie-onderzoeken – waaronder het Passage-onderzoek – en was hij betrokken bij schokkende zaken als de Bijlmerramp, de moord op Theo van Gogh, de aanslag op het Koninklijk Huis in Apeldoorn, de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en MH17, gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen gegrift staan.

Gedurende zijn carrière verschoof de focus van tactische recherche naar forensische opsporing. John Pel stond aan de wieg van enkele belangrijke innovaties op dat gebied. Sporen liegen niet van John Pel biedt niet alleen een unieke inkijk in het werk van de politie in de strijd tegen de zware criminaliteit, maar laat ook zien welke invloed zulke zaken hebben op de mentale weerbaarheid van iedereen die erbij betrokken is.

Kerozine – Adeline Dieudonné (22 maart)

‘Kerozine’ van Adeline Dieudonné speelt zich af rond een benzinestation langs de snelweg op een zwoele zomeravond, ergens in de Ardennen. Ze zijn er met zijn vijftienen in het harde tl-licht, als je het paard en het lijk in de kofferbak van de grote zwarte Hummer meetelt. Zo is er Juliette, de caissière, en haar collega Sébastien, die met Mauricio is getrouwd. En Alika, een Filipijnse nanny, Chelly, een lerares paaldansen, Joseph, die handelsreiziger is in roofmijten… Het is 23.12 uur. Over een minuut zal alles veranderen. Dan wordt ieder van hen de held van zijn eigen verhaal, en soms lopen hun verhalen door elkaar. Een mozaïekroman die je doet lachen en huilen, of je doet huilen van het lachen om de absurditeit van het leven.

Ketting van IJzer – Cassandra Clare (30 maart)

Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Laat ons zien wie je bent – Elle McNicoll (24 maart)

Cora is een eenling. Anders dan de rest. Als haar broer haar meeneemt naar het huis van zijn baas, verwacht ze dan ook niet dat ze vriendschap zal sluiten met diens zoon, Adrien. Maar Adrien weet wat het betekent om niet in de groep te passen, en het tweetal wordt onafscheidelijk. Cora raakt geïntrigeerd door het werk van Adriens vader. Het Pomegranate Instituut maakt interactieve hologrammen van beroemde personen, zodat je je helden kunt ontmoeten alsof ze echt zijn. Die techniek willen ze ook toepassen voor ‘gewone’ mensen, zodat ze na hun dood nog door dierbaren kunnen worden bezocht. Een prachtig idee, want wie wil nou niet zijn verloren geliefde, vriend of ouder nog eens kunnen zien? Cora wordt gevraagd om mee te werken aan het project, zodat ze bij het bedrijf kunnen bestuderen hoe ze ook een autistisch persoon goed kunnen weergeven. Maar Cora voelt steeds sterker dat er iets niet goed zit. En als ze op onderzoek uitgaat, komt ze diep in de problemen.

Supernerd 2 | Forever nerd – Emmy van Ruijven (14 maart)

“Ik zal er vanuit mijn gevangenis alles aan doen om het proces te vertragen, zodat Steph en de rest – ervan uitgaande dat ze zonder al te veel kleerscheuren hebben kunnen vluchten – dit op tijd kunnen stoppen. Ik wacht op hen en als het zover is, dan zal ik er zijn. Ik zal mijn lichaam terugkrijgen en ik zal overwinnen. En dan zal ik weer met haar zijn…” Ze dachten dat ze op tijd waren… De demonen van Het Legioen zijn echter sterker dan ooit nu hun leider uit de poort is ontsnapt. Alles en iedereen zou zo maar een demon kunnen zijn en daarom zijn Steph en haar vrienden nog altijd in groot gevaar. Steph zal alles op alles moeten zetten om de poort te sluiten en haar vriendin Rosie te redden voor alles verloren is. En dat is heel wat zwaarder dan de spelletjes waar ze zo dol op is. De wereld redden… eitje! Toch!?

Een officier en een heer – Julia Quinn (22 maart)

Met haar broer Thomas ver weg en gewond aan het front in de koloniën, kan wees Cecilia Harcourt kiezen uit twee ondraaglijke opties: intrekken bij een vrijgezelle tante, of trouwen met een neef aan wie ze een hekel heeft. In plaats daarvan gaat ze voor optie drie en steekt ze de Atlantische Oceaan over, vastbesloten om haar broer te verzorgen tot hij weer beter is. Maar na een week zoeken vindt ze niet haar broer, maar zijn beste vriend, de knappe officier Edward Rokesby. Hij is buiten bewustzijn en heeft dringend hulp nodig, en Cecilia zweert dat ze zijn leven zal redden, al moet ze een klein leugentje vertellen om aan zijn zijde te mogen blijven…

Je moest eens weten – Gillian King (22 maart)

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Leave a Reply

  • (not be published)