Voordat ze verdween

Titel: Voordat ze verdween
Auteur: Lisa Gardner
Genre: thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door: Els Franci-Ekeler
Publicatiedatum: februari 2022
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Leontine

Cover
Deze cover is een copy/paste van die van haar vorige boeken. Andere bloem en kleurstelling en klaar. Je ziet dit soort cover nu regelmatiger, dus de naam van de auteur moet een belangrijke plaats innemen op de cover.

Auteur
Vandaag de dag is Lisa Gardner een #1 New York Times crime thrillerauteur, maar ze begon haar carrière in de voedselindustrie. Nadat haar haar meerdere keren vlam had gevat, begreep ze de hint en besloot ze dat het genoeg was. Ze begon haar carrière als schrijfster. Gardners werk als onderzoek analist voor een internationaal consultingbureau wekte haar interesse voor forensisch onderzoek wat zij omzette in spannende thrillers die geregeld op de bestsellerlijsten terecht komen. Sinds 2007 woont en werkt Gardner in New Hampshire samen met haar man, dochter en 2 hondjes.

Achterflap/samenvatting
Frankie Elkin is een doodgewone vrouw, met een klein alcoholprobleem, en met meer spijt dan bezittingen. Maar ze doet wat niemand anders doet: zoeken naar vermiste personen die door de rest van de wereld zijn vergeten. Wanneer de politie de hoop opgeeft en de media geen interesse meer hebben, is het voor Frankie tijd om haar zoektocht te beginnen.
Een nieuwe zaak leidt haar naar een achterbuurt in Boston, waar Angelique Badeau, een Haïtiaanse tiener, maanden geleden verdween van school. Ze stuit op tegenwerking door de politie en het lijkt erop dat ze vragen stelt die niet beantwoord mogen worden. Maar Frankie laat zich niet stoppen, zelfs als dat betekent dat zij zelf binnenkort ook ineens kan verdwijnen.

Mijn mening
Een nieuwe serie van de hand van Lisa Gardner. Tenminste, dat verwacht ik. Al zou dit boek echt prima als standalone kunnen fungeren.

Frankie Elkin wil iets betekenen voor de wereld. Ze is een gewone vrouw met een rugzak vol problemen. Ze heeft haar zinnen gezet op het vinden van vermiste personen. Als de politie de zoektocht opgeeft, komt Frankie in actie. De verdwijning van de 15-jarige Angelique Badeau brengt haar naar een achterbuurt van Boston, met alle problemen die ze zich daarmee op de hals haalt. Ze besluit te gaan werken in de plaatselijke kroeg en in ruil daarvoor krijgt ze onderdak. Ze is vast besloten om Angelique te vinden.

Voordat ze verdween is geen boek dat superspannend is en waar je continue op het puntje van je stoel zit. Als je het boek vergelijkt met haar vorige thriller Als je me ziet, is het verschil toch wel erg groot. Er zijn veel minder plottwists en Gardner geeft af en toe te veel informatie naar mijn smaak. Daardoor was het einde toch minder verrassend dan ik zou willen. En toch zit er een spanning in die je aandacht wel vasthoudt. Je wilt wel graag weten wat er gebeurt en hoe het afloopt.

Frankie Elkin is een nieuw personage. Beetje bij beetje krijg je meer informatie over haar. Over haar karakter, over haar verleden, over haar relatie met drank. Het is een interessant personage dat wat mij betreft nog verder uitgewerkt kan worden. Ik vermoed dat haar verleden nog een interessant gegeven kan zijn als dit een serie blijkt te zijn.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Voordat ze verdween is zeker geen slechte thriller. Toch heeft deze niet het spanningsniveau dat ik van Lisa Gardner gewend ben. Ik geef Voordat ze verdween 3,5 ster.

Leontine

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)