Ik moet je iets vertellen

Titel: Ik moet je iets vertellen
Auteur: Nicola Moriarty
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein
Vertaald door: Anna Livestro
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 305 (Epub)         
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicola Moriarty woont met haar gezin in Sydney, waar ze lesgeeft aan de universiteit. Ze komt uit een echte schrijversfamilie: ook haar zussen Liane Moriarty en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten.

Achterflap:
Eindelijk vakantie. De hele familie is bij elkaar. De koffers zijn gepakt, de auto’s zitten vol, en in colonne vertrekken ze. Het vakantiehuis ligt op een paar uur rijden, maar niet iedereen zal er aankomen… De familie van Jill, haar drie zoons en hun gezinnen, wordt verscheurd door een zwaar verkeersongeval. Dit is een ongeluk, maar de gevolgen ervan zaten er al een tijd aan te komen. Want binnen deze familie ligt een geheim te etteren, en niets kan voorkomen dat het naar buiten komt.

Mijn mening:
Op de cover van ‘Ik moet je iets vertellen’ staat dat het hier een literaire thriller betreft, deze mening deel ik absoluut niet. Het is voor mij een roman waarin een heftig thema aan bod komt. Het is een echt familieverhaal waarin een complete familie, bestaande uit oma Jill en haar drie volwassen zonen, iets afschuwelijks meemaaktn. (O)ma Jill is toch wel de spil in de familie die er veel voor over heeft om alles in goede harmonie te laten verlopen, ze gaat hier soms (te) ver in.

Een aangrijpend familieverhaal waarin het gezegde “Ieder huisje draagt zijn kruisje” zeer zeker van toepassing is. Jill is een lief personage die het sinds een jaar zonder haar man Frank moet doen, gaandeweg het verhaal ga ik anders tegen haar aankijken. Wanneer ben je echt lief en zorgzaam? Welke prijs wil je daarvoor betalen?

Ik ervaar tijdens het lezen geen moment spanning, voel hoogstens nieuwsgierigheid naar de oorzaak van de gedragsverandering van een van de kleinkinderen. Een verhaal wat je leert om altijd alert te blijven naar plotselinge veranderingen in gedrag van mensen, vraag door en luister naar elkaar.

De schrijfstijl van Nicola Moriarty leest prettig weg, elk hoofdstuk is vanuit een ander hoofdpersonage geschreven waardoor de rollen gelijk verdeeld zijn en je het geheel vanuit meerdere perspectieven kan bekijken. Het is een boek wat mening romanlezer zal bekoren, de echte thrillerfans moeten dit boek negeren.

Ik moet je iets vertellen krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)