Het spook van Villa Donkerhout

Titel: Het spook van Villa Donkerhout
Auteur: Michael Reefs
Serie: Marie Boe #1
Genre: Kind en jeugd
Uitgeverij: Billy Bones
Illustrator: Aleksandar Zolotic
Publicatiedatum: Juli 2021
Aantal bladzijdes: 176
Recensie: Amanda

Cover
Vrolijk en kleurrijk is het eerste wat mij opvalt. Leuk lettertype. Erg gedetailleerde illustraties, die na het lezen van het boek, helemaal duidelijk is. Past perfect bij het verhaal. Erg aantrekkelijk.

Auteur
Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Hij groeide op in het zuidelijkste puntje van Nederland, Vaals. Tussen 2006 en 2014 werkte hij in een speelgoedwinkel, waar hij genoeg inspiratie heeft opgedaan voor veel van zijn verhalen. Al vanaf zijn twaalfde schrijft hij fantasy verhalen, wat resulteerde in vijf complete manuscripten en vele verhalen die nooit zijn afgerond.

Achterflap
Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand.

Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen, waarbij blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Wie is de mysterieuze Geestenkoning en wat zit er toch in haar oma’s koffer?

Mijn mening

Aan de oevers van het Zilvermeer
waakt de oude reus over al het zeer.
Vergeet je zorgen maar voor even
en laat de Geestenkoning wegzweven.

Het spook van Villa Donkerhout is het eerste deel in de serie met Marie Boe in de hoofdrol. Marie woont op een eilandje, Zilvermaaneiland, waar niemand weg kan. Het is een magisch eiland. Een maand geleden is de oma van Marie plotseling overleden, hier is ze nog erg verdrietig over. Op een dag zit ze in een boom naar de zee te staren als er vanuit het niets een bootje komt aangespoeld op het strand. Er zit niemand in. Maar er ligt wel een koffer in. De koffer van oma Boe! Hoe komt die daar nou? Oma had die koffer altijd bij zich en ging nergens naartoe zonder. Marie heeft nooit geweten wat er in de koffer zat. Nu probeert ze hem open te maken, maar dit lukt niet. Samen met haar beste vriend Jasper gaat ze op onderzoek uit en komt zo in een spannend en magisch avontuur terecht.

Michael Reefs heeft een open, begrijpelijke en vlotte schrijfstijl. De personages worden levensecht beschreven en je kunt je makkelijk inleven in Marie en haar verdriet om haar oma. Wel vind ik dat het personage van Marie nog wat oppervlakkig blijft, net als Jasper. Ik hoop dat je ze in een volgend deel beter leert kennen.

 
Het verhaal zelf is aantrekkelijk, spannend, magisch en vol avontuur. Daarin worden ook de onderwerpen over vriendschap, samenwerken, vertrouwen in jezelf en in elkaar aangestipt. De bladspiegel in combinatie met lettergrote en witruimte zorgen ervoor dat het rustig en als een trein leest. De illustraties zijn van grote waarde, ze passen perfect bij het verhaal en maken het verhaal nog levendiger. Hierdoor komt het verhaal voor je ogen nog meer tot leven. De QR-code in het boek en de link waar die naartoe leidt, is erg toepasselijk en leuk dat dit op deze manier gebruikt wordt. Ik vond het erg leuk om te lezen en ben heel erg benieuwd naar het volgende boek met Marie Boe en het volgende spannende en magische avontuur wat haar te wachten staat.

Het spook van Villa Donkerhout krijgt van mij net aan 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)