Er komt een heleboel moois aan! Dit is het eerste overzicht (van vijf) van wat er vanaf april in de boekhandel verkrijgbaar zal zijn:

Ciao bella – Linda van Rijn (12 april)

Met haar man Hugo runt Sanne een succesvolle camping aan het Italiaanse Gardameer. Tot één onfortuinlijke avond alles verandert…

De zwarte wolvin – Juan Gomez-Jurado (5 april)

Zeven maanden nadat Antonia Scott en Jon Gutiérrez hun vorige zaak hebben afgerond, tre­ffen ze elkaar aan de oever van de rivier de Manzanares. In de rivier, die dwars door Madrid loopt, is een drijvend lijk aangetro­ffen. Antonia concludeert dat het slachto­ffer van grote hoogte in de rivier is terechtgekomen. Is ze van een brug gesprongen, of geduwd?

Terwijl Jon en Antonia zich opmaken om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, belt Mentor hen met de boodschap dat ze onmiddellijk naar Marbella moeten afreizen. Ze moeten koste wat het kost Lola Moreno opsporen, de vrouw van een beruchte Russische maffioso die diezelfde ochtend dood is aangetro­ffen. Mentor vermoedt dat Lola waardevolle informatie kan verscha­ffen over de maffia in Spanje. Het enige probleem? Sinds de moord op haar man is Lola verdwenen. En Antonia en Jon blijken niet de enigen die naar haar op zoek zijn.

Ziek van jou – Julienne Brouwers (15 april)

De ambitieuze Faye werkt hard aan haar carrière als onderzoeker in het ziekenhuis en heeft het goed voor mekaar. Aan dit alles komt een abrupt einde wanneer één van Fayes patiënten plotseling overlijdt aan een overdosis radioactieve straling. Het lijkt om een medische misser te gaan, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.

Het ziekenhuisbestuur beschuldigt Faye echter van roekeloosheid, waardoor ze zelf ineens onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leven als een kaartenhuis in elkaar.

De curator – M.W. Craven (26 april)

Er liggen lichaamsdelen verspreid over Cumbria. Washington Poe en Tilly Bradshaw staan voor een raadsel. Waarom waren sommige slachtoffers verdoofd, terwijl andere een extreem pijnlijke dood stierven? Waarom ontkent hun enige verdachte alles waar ze ijzersterk bewijs voor hebben, maar geeft dingen toe waar ze nog niets vanaf wisten? En waarom hadden alle slachtoffers drie jaar geleden dezelfde twee weken vrij genomen van werk?

Het begint erop te lijken dat Poe en Bradshaw helemaal niet te maken hebben met een seriemoordenaar, maar met iets veel ergers…

Vals ritueel – Sterre Carron (28 april)

Naja, Tabi en Nule, drie Nigeriaanse tienermeisjes, maken de overtocht naar Europa. Ze zoeken het paradijs, maar belanden in de hel. Rani Diaz en haar collega-speurders ontfermen zich over een bizarre zaak. In een duistere steeg vinden ze het lichaam van een jonge vrouw met haar drie maanden oude baby. Het slachtoffer is op een afschuwelijke wijze om het leven gebracht. De dader liet op het stoffelijk overschot een merkwaardige signatuur achter. Aanwijzingen leiden naar een netwerk van mensensmokkel. Volgen ze de juiste piste, of worden ze misleid? De situatie waarin ze belanden maakt diepe, hartverscheurende emoties los. Emoties waarmee niemand geconfronteerd wil worden.

Vaderskind – Belinda Bauer (13 april)

Op de stranden en kliffen van Noord-Devon vallen jonge vrouwen ten prooi aan een zieke geest. De man dwingt hen zich uit te kleden en vervolgens hun moeders te bellen, zodat deze getuige kunnen zijn van de moord op hun dochters. De eerste twee vrouwen weten nog te ontsnappen, maar dan wordt het lichaam van een derde slachtoffer gevonden…

De tienjarige Ruby Trick woont met haar somberende moeder en werkeloze vader in het kustdorpje Limeburn dat langzaamaan in zee verdwijnt. Ruby heeft haar eigen problemen. Pestkoppen in de schoolbus. De dreigende scheiding van haar ouders. Maar haar vader is haar held en als ze hem kan helpen de moordenaar te vinden, komt alles misschien toch nog goed…

De paarse engel – Era Richmen (29 april)

Na zijn laatste missie neemt geheim agent Jim Matteos een aantal maanden vrij om zaken uit zijn verleden te verwerken en na te denken over zijn toekomst. Aan zijn verlof komt abrupt een einde wanneer Jorge Herreira, een berucht drugscrimineel, op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte San Quentin staatgevangenis in San Francisco ontsnapt. Herreira dreigt met een actie waarbij Amerika zich moet voorbereiden op talloze slachtoffers. Met een controversieel plan slaagt Jim erin door te dringen tot Herreira’s organisatie. Hij ontmoet de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel en probeert via haar achter het snode plan van Herreira te komen. Tot Jims grote ontzetting brengen zijn ontdekkingen hem niet alleen dichter bij de drugscrimineel, maar ook bij een verschrikkelijke gebeurtenis uit zijn eigen verleden.

De boekwinkel vol liefde – Susan Wiggs (20 april)

Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Daar zit ze dan, opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel in San Francisco en de zorg voor haar dementerende opa. Maar net wanneer het haar allemaal te veel dreigt te worden, staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.

Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En is er voor haar misschien ook een happy end weggelegd?

Het grachtenhuis – Rachel van Charante (26 april)

Heleen krijgt de kans om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in Amsterdam te gaan werken, en grijpt die met beide handen aan. Als haar baas in dienst van het Duitse Rijk blijkt te zijn, begint ze te twijfelen. Maar dan beseft ze dat ze ook invloed kan hebben.

Als Heleen via via bij het verzet betrokken raakt, breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet ze cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te helpen…

Toekomstnevel – Kirstin Rozema (26 april)

Ad en Marina vieren vakantie op een camping Kroatië. De 65-plussers hebben het er best naar hun zin en genieten van de rust, maar Ad is niet zichzelf. Wanneer hij voor de zoveelste keer de koffiekopjes uit zijn vingers laat vallen, krijgt het echtpaar grote ruzie. Een ruzie, die hun leven op zijn kop zet. Want Ad komt niet uit zijn woorden, en valt plotseling op de grond. Marina belt in paniek met hun enige dochter Jessica en vraagt haar zo snel mogelijk te komen. Maar hun dochter is ruim 1300 kilometer weg van hun en staat met haar rug tegen de muur.

Leave a Reply

  • (not be published)