Kamer 333

Titel: Kamer 333
Auteur: K.R. Alexander
Serie: Horrorland #4
Genre: Jeugd, Horror
Uitgeverij: Kluitman
Vertaling: Linda Broeder
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 224
Recensie: Amanda

Cover
Een enge, duistere cover. Veel donkere kleuren. Een verlaten en vervallen gebouw. Een wegwijzer, juist in kleur, zorgen voor een onheilspellend gevoel. De ondertitel Wie zal de nacht overleven? roept de nodige verwachtingen op.

Auteur
K.R. Alexander is het pseudoniem van fantasyauteur Alex R. Kahler. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven voor jongeren en volwassenen.

Achterflap
Na het overlijden van haar moeder verhuist Jasmine met haar vader naar Gold River. Daar staat het verlaten Carlisle Hotel, waar precies 33 jaar geleden in één nacht alle gasten zijn overleden. In Jasmines nachtmerries lijkt het of het Carlisle haar roept. Als een vriend voorstelt om mee te doen aan de Uitdaging om een nacht in het hotel door te brengen, ziet Jasmine dit als een kans. Nu kan ze misschien ontdekken waarom het verlaten hotel haar zo in zijn greep heeft. Al gauw komen ze erachter dat kamer 333 de enige kamer is die écht leeg blijkt te zijn en Jasmine krijgt steeds sterker het gevoel dat de kamer honger heeft naar nieuwe gasten…

Mijn mening

In het Carlisle wacht niets anders dan de dood.

We maken kennis met Jasmine, Mira en Rohan. Zij zijn de buitenbeentjes van de klas en worden gepest door de populaire jongen, Bradley, en zijn vrienden. Elk jaar vindt De Uitdaging plaats, waarbij de jongeren een nacht worden opgesloten in het verlaten hotel Carlisle. Het is de bedoeling dat ze het zo lang mogelijk volhouden. Diegene die het het langste volhoudt in het hotel heeft gewonnen. Maar deze keer is er iets anders dan alle voorgaande jaren. Het is deze keer precies 33 jaar geleden dat alle gasten zijn overleden. Zou dit gevolgen hebben voor deze Uitdaging?

Trek je toch niet zo veel van andere mensen aan, had mijn moeder me vaak gezegd. Iedereen heeft wel een mening. Maar die meningen zijn alleen belangrijk als jij ze belangrijk maakt.

De personages worden niet heel uitgebreid uitgewerkt, dit blijkt een reden te hebben. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Jasmine vertelt, waardoor het verhaal voornamelijk van 1 kant wordt belicht. Dit houdt het verhaal vrij eendimensionaal. Ondanks dat zit de plot wel goed in elkaar en is de ontknoping nog redelijk verrassend. De spanning wordt langzaam opgebouwd maar is daarna constant aanwezig. Elk geluid en in elk donker hoekje schuilt iets. Het bezorgt je een onheilspellend gevoel en doet je steeds afvragen wat er nu weer gaat gebeuren. Het boek leest als een trein door de eenvoudige schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Voor je het weet is het boek uit.

Kamer 333 krijgt van mij net aan 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)