Hier volgt nog een overzicht van wat er nieuw in de boekhandels ligt vanaf april, hierna nog twee overzichten 🙂

De gunst – Nicci French (5 april)

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.

Weerloos – Joop van Riessen (21 april)

Verpleegkundige Evie wordt gestalkt en ontvangt doodsbedreigingen. Commissaris Anne Kramer heeft al snel door wie de stalker is, maar tussen weten en bewijzen gaapt een diepe kloof, waardoor Evie met de dag meer in gevaar komt. Dan verdwijnt de vrouw van de aardbodem. Anne Kramer ontrafelt de zaak stukje bij beetje, en ontdekt daarbij een gruwelijk geheim. Intussen wordt op een Haags ministerie aan de stoelpoten van de lastige maar populaire commissaris gezaagd. Voor de zoveelste keer in haar leven moet zij kiezen tussen de regels en haar hart.

Koningsdag – Lidewij Martens (12 april)

Amsterdam is net bekomen van de pandemie en maakt zich op voor de eerste uitbundige Koningsdag. In de aanloop ernaartoe krijgen rechercheur Flo en haar trouwe hond Hunter echter te maken met dreigende rellen. Er zijn geen betaalbare woningen meer te vinden en de gewone Amsterdammer wordt de stad uit gejaagd. Op meerdere locaties vinden incidenten plaats. In een garagebox wordt een dode man gevonden. Een pand gaat in vlammen op. Er gaat een bom af. Er lijkt geen enkel verband tussen de gebeurtenissen te bestaan, totdat een jonkheer zich meldt, die namens het koningshuis zegt te spreken. Terwijl de dagen tot Koningsdag wegtikken, raakt Flo steeds dieper verstrikt in een web van macht, leugens en oplichterij…

Jullie allebei – Adele Parks (12 april)

Leigh Fletcher is gelukkig getrouwd en stiefmoeder van twee jongens van wie ze zielsveel houdt. Haar leven lijkt redelijk doorsnee, tot ze op een dag niet thuiskomt van haar werk. Haar man Mark is radeloos en zegt dat hij geen idee heeft waar ze zou kunnen zijn.

Kai Janssen is getrouwd met de rijke Nederlandse zakenman Daan en leidt een glamoureus leven in een luxe penthouse. Ze is een paar dagen op bezoek bij haar zieke moeder, maar Daan heeft het idee dat de appjes die hij krijgt niet van haar zijn. De berichtjes klinken niet zoals zij en ze neemt haar telefoon niet op als hij belt.

Brigadier Clements weet dat er voortdurend mensen verdwijnen. Soms is dat een vrijwillige keuze, soms niet. Sommigen keren terug, sommigen niet. Deze twee vrouwen komen uit heel verschillende werelden en dus is het onwaarschijnlijk dat hun zaken met elkaar te maken hebben. Maar dan ontdekt ze dat de twee een groot geheim delen. Een geheim dat een onverwacht nieuw licht op de zaken werpt en dat de levens van alle betrokkenen op hun kop zal zetten.

Wanneer Amanda uit een coma ontwaakt heeft ze geen flauw idee wat haar is overkomen. Ze is het grootste deel van haar geheugen kwijt en weet niet wat er zich de laatste vijfentwintig jaren van haar leven heeft afgespeeld. De medische staf krijgt gelijk wanneer ze beweren dat prikkels en triggers kunnen leiden tot opduikende herinneringen.

Ze slaagt er stilaan in haar verleden te reconstrueren. Tijdens dat proces ontvangt ze vreemde boodschappen. De betekenis dringt tot haar door op het moment dat het bijna te laat is. Ze wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en neemt het heft in eigen handen.

Superhelden sterven niet – Piet Baete (26 april)

Yossarian is een zwakbegaafde jongeman en in het diepst van zijn gedachten een superheld. Wanneer hij voor het eerst zonder zijn vake een shoppingcenter binnengaat, verzeilt hij in een schietpartij en weet niemand wat er gebeurt. Terwijl de ‘normale, verstandige’ mensen zich snel uit de voeten maken, ontpopt Yossarian zich tijdens de daaropvolgende gijzeling ook echt tot een superheld. Maar de feiten vertellen een ander verhaal. Zijn vingerafdrukken staan op het moordwapen. Onderzoeksrechter Liesbeth Karcher ruikt onraad en gaat onverbiddelijk achter de waarheid aan.

Een laatste uitweg – S.A. Cosby (5 april)

Beauregard ‘Bug’ Montage is een goudeerlijke monteur, een liefhebbende echtgenoot en een hardwerkende vader. Maar ooit was Bug de man die van de heuvels van North Carolina tot de stranden van Florida bekendstond als de beste vluchtautobestuurder van de Oostkust.

Wanneer zijn zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht van de wereld van bloed en kogels. Als een vroegere kennis hem vertelt over een overval op een juwelier die niet mis kán gaan, heeft Bug het gevoel dat hij niet anders kan dan weer achter het stuur plaats te nemen. En Bug is op zijn best als de geur van benzine zich vermengt met de geur van angst.

Achtervolgd door de geest van wie hij ooit was en de vader die verdween wanneer hij hem het meest nodig had, moet Bug een laatste uitweg vinden.

Als de Hemel genoeg ruimte heeft – Splinter Chabot (5 april)

Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet. Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend is geweest. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Onderweg komen ze voor de grootste keuzes uit hun leven te staan.
Hoewel Magnus in het zonlicht lijkt te leven, is er schaduw in zijn hoofd. Elias ontdekt dat hoe dicht je ook bij iemand komt, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn gedachten.

Magdalena’s droom – Paula Stern (5 april)

Het is Eberhard Ahrensberg gelukt na de oorlog: samen met zijn gezin is hij van het kleine stadje Euweiler naar Aken verhuisd om zijn koffiebedrijf verder uit te breiden. Maar steeds weer doen zich moeilijkheden voor die hem voor grote uitdagingen stellen. Ondertussen heeft zijn vrouw Magdalena eigenlijk maar één droom: moeder worden.

Decennia later is kleindochter Corinne Ahrensberg gelukkig getrouwd met Noah, met wie ze samen een dochter heeft gekregen, Mia. Haar koffiebranderij heeft een vaste klantenkring en Corinne houdt van haar werk. Maar als ze een verkeerde bezorging binnenkrijgt, lijkt dat nog maar het begin van een berg problemen… Lukt het haar om net als haar opa Eberhard het familiebedrijf te redden?

Zonlicht op Chrystal Sands – Holly Martin (12 april)

Lyra, de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’, droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

Dwaallicht – Jen Minkman (25 april)

‘Vijf jaar lang heb ik gewacht op dit moment en nu ik er ben, overvallen de herinneringen aan een mooiere en meer zorgeloze tijd me ongenadig. Ik parkeer de auto aan de rand van de weg, vlak bij het pad dat het bos in leidt, en haal diep adem. Zou ze er zijn? Zou ik Ester nog kunnen vinden? Of is ze me vergeten en is mijn kans vervlogen?’ Fenna logeert elke zomer bij haar oma in Tsjechië. Als ze in het bos een geheimzinnig meisje ontmoet dat niet helemaal van deze wereld lijkt te zijn, kan ze niet anders dan bevriend raken met de mysterieuze Ester en haar hart aan het meisje verliezen. Maar heeft haar ontluikende verliefdheid wel een kans als zij en Ester in twee verschillende werelden leven?

Leave a Reply

  • (not be published)