De perfecte moord

Titel: De perfecte moord
Auteurs: James Patterson en David Ellis
Serie: Emmy Dockery #2
Genre: Thriller
Uitgever: Cargo
Vertaling: Waldemar Noë
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 458 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The woman’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.

David Ellis Het enthousiast ontvangen debuut van de advocaat David Ellis (1967), De voyeur, won in 2002 de Edgar Allan Poe Award voor het beste debuut. Ellis studeerde rechten aan de Northwestern Law School, is partner van een groot advocatenkantoor in Chicago, maar werkte ook in de publieke sector. Bovendien is hij woordvoerder voor het Huis van Afgevaardigden van Illinois. Hij woont met zijn gezin in de buurt van Chicago. Zijn boeken zijn vertaald in het Italiaans, Japans, Duits, Nederlands, Frans, Pools, Tsjechisch, Bulgaars en Spaans.

Achterflap:
Elke perfecte moord lijkt op een ongeluk, of is elk ongeluk een perfecte moord?
FBI-agent Emmy Dockery is niet te stoppen. Ze is jong en ambitieus en haar talent om verbanden te zien die voor anderen verborgen blijven, heeft haar een indrukwekkende staat van dienst opgeleverd.
Wanneer echter door het hele land verschillende moorden worden gepleegd, staat ze machteloos. De slachtoffers lijken allemaal te zijn verongelukt, en hebben niets met elkaar gemeen. Maar zo veel ongelukken tegelijkertijd, dat kan geen toeval zijn.
Ondertussen houdt iemand Dockery in de gaten. Observerend, bestuderend, wachtend – tot het de juiste tijd is om toe te slaan.

Mijn mening:
David Ellis is voor mij totaal onbekend, zijn naam op de cover valt amper op, dat vind ik op zich best vreemd als je een boek met zijn tweeën schrijft. Ik vraag me dan af in hoeverre Ellis bijgedragen heeft aan het uitwerken van het verhaal.

James Patterson staat vooral bekend om zijn vele langlopende series die je kunt blijven lezen, ze zijn niet allemaal even goed, dat kan ook niet als je zoveel boeken uitbrengt, maar ze zorgen wel stuk voor stuk voor een aantal heerlijke uurtjes leesgenot. Dit geldt ook voor De perfecte moord, het tweede deel in de Emmy Dockery-serie, het eerste deel heb ik helaas niet gelezen, en vooral in het begin mis ik de story van Emmy en Books, het koppel wat in Onzichtbaar hun opwachting heeft gemaakt, en waar dit deel wel echt een vervolg op is.  Dit eerste deel is al in 2015 verschenen maar ik weet zeker dat het boven was komen drijven gezien de info die in dit verhaal gegeven wordt.

De perfecte moord is een verhaal zoals ik van Patterson gewend ben, gelijk gas erop, volop vaart, een klopjacht op een seriemoordenaar met een verrassend einde. Patterson lijkt thrillers wel erg makkelijk uit zijn mouw te schudden, hij draait zijn hand niet om voor 3 tot 4 boeken gemiddeld per jaar. 

Een auteur die mij tot op heden nog steeds niet verveelt, en van zowel de Alex Cross als de Woman’s Murder Club serie heb ik al meerdere delen verslonden.

Patterson heeft een schrijfstijl waarbij actiescenes in de juiste proporties worden gecombineerd met het invulling geven aan de personages. Het is de manier van schrijven die me aanspreekt, recht-door-zee, duidelijk met zeker ook aandacht voor het ontwikkelen, voortzetten of verbreken van relaties.

Originaliteit: 3
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Plot: 4
Spanning: 4
Psychologie: 4

De perfecte moord komt hiermee uit op een mooi gemiddelde van 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)