Dit is alweer het laatste overzicht van wat er zoal aan nieuwe boeken verschijnt in april:

Zondaar – Charlotte Link (5 april)

In Zondaar, na Leugenaar en Moordenaar het derde deel in de serie van Charlotte Link, is Kate Linville terug: ze heeft een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan bij de politie van Scarborough. Ze krijgt het meteen voor haar kiezen: een vrouw ontsnapt in de trein ternauwernood aan een vreemde man met een pistool. Een paar dagen later raakt een jonge vrouw zwaargewond als ze wordt aangevallen op haar fiets en daarna wordt beschoten. Het wapen is hetzelfde.

Kate duikt in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen de slachtoffers. Haar collega Caleb Hale is geschorst, maar hij kan het natuurlijk niet laten zich met de zaak te bemoeien. Als Kate uiteindelijk een connectie vindt tussen de slachtoffers, zijn niet alleen zij, maar ook Kate zelf in levensgevaar…

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien met Emma overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst…

Stad in brand – Don Winslow (26 april)

Providence, 1986. De negenentwintigjarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider, een liefhebbende echtgenoot, een loyale vriend en af en toe ‘mankracht’ voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op een groot deel van de stad.

Danny wil niets liever dan zijn leven veranderen en droomt ervan om opnieuw te beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri. Maar als er een oorlog uitbreekt tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen. Danny moet alles op alles zetten om zijn ‘familie’ te beschermen: de vrienden die als broers voor hem zijn.

Stad in brand is het eerste deel in een weergaloze nieuwe trilogie over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig en negentig.

Herstart – Annemarie Snels (15 april)

De 35-jarige Maud probeert na de dood van haar man en haar twee kinderen een nieuw leven op te bouwen. Ze is daarom Bed & Breakfast Libje! begonnen, prachtig gelegen aan het water Keesjes Killeke in de Brabantse Biesbosch. Maud verheugt zich op een gezellige week met nieuwe gasten. Maar direct na hun aankomst hangt er een gespannen sfeer in de B&B. De geheimen en problemen van de vijf gasten lijken een zorgeloze vakantie in de weg te staan. Als de 11-jarige Fleur, dochter van een van de gasten, verdwijnt, stijgt de spanning nog verder. Maud, de politie en de directe familie proberen te achterhalen wat er met Fleur is gebeurd. De andere B&B’ers doen hun best afleiding te vinden in de prachtige natuur rondom Libje!. De sluimerende geheimen laten zich echter niet naar de achtergrond drukken. Ze komen steeds dichter naar de oppervlakte, klaar om de levens van Maud en haar gasten overhoop te gooien. Daardoor merkt niemand de schimmige figuur op die hen, verscholen tussen het riet, scherp in de gaten houdt…

De erfenis – Gabriel Bergmoser (26 april)

In De erfenis houdt een jonge vrouw zich schuil in een slaperig toeristenstadje in Noord-Queensland in een poging haar traumatische jeugd te ontvluchten. Maar wanneer ze op een gevaarlijk drugskartel stuit, kan ze zich niet langer gedeisd houden; waar anderen erover zouden zwijgen, ligt dat niet in Maggies aard.

Ze wordt gedwongen te vluchten en besluit naar Melbourne te vertrekken, waar ze hoopt antwoorden te vinden over haar moeder, haar verleden en de zonden van haar vader. Met een dubieuze agent als haar bondgenoot, de politie op haar hielen en een gevaarlijke motorbende achter zich aan, stapelen de problemen zich op.

Het oneeuwige leven van David R. – Pat Craenbroek (21 april)

David voelt zich de gelukkigste man op aarde. Tot de dag dat zijn wereld volledig instort en hij in allerijl op zoek moet naar een nieuwe baan. Die vindt hij in een bedrijf waar drie excentrieke figuren de scepter zwaaien en waar zonder scrupules met mensenlevens wordt gespeeld. Wanneer David hiertegen in opstand komt, brengt hij zichzelf wel in een heel benarde positie. Wacht hem hetzelfde lot als zovelen voor hem of vindt hij de moed om de dood recht in de ogen te kijken? Leven en dood gaan hand in hand en sparen niemand. Aardse zaken waar we allemaal mee te maken krijgen worden hier verweven in een intrigerend en spannend verhaal.

De charmante schurk – Evie Dunmore (12 april)

Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, heeft een plan: ze wil een uitgeverij kopen en die gebruiken voor een coup tegen het parlement. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen… Terwijl Lucie probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

Als drie druppels water – Linda Groen (13 april)

Lucy verwerkt de dood van haar beste vriendin Jess in Clifford’s Cove aan de oostkust van de VS. Daar wordt ze aangestaard door de bewoners. Ze lijkt sprekend op Louise, een meisje dat jaren geleden op onverklaarbare wijze is verdwenen. Met Ally, die ook op haar lijkt, begint Lucy een zoektocht naar de toedracht van de verdwijning van Louise en worden daarbij geholpen door twee plaatselijke agenten. Hoe meer van het mysterie wordt ontrafeld, hoe meer vragen er bovenkomen.

Haar kant van de weg – Ella Marjon (7 april)

Fien Grasser runt een klein restaurant in Wij k bij Duurstede. Op weg naar een cateringklus rijdt ze tot haar grote schrik iemand aan. Lea heeft al vele klappen opgevangen, letterlijk en figuurlijk, wanneer ze door Fien geraakt wordt. De twee vrouwen gaan tegen wil en dank deel uitmaken van elkaars leven.

De pijn die wij verbergen – Monica Haak (22 april)

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen… Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan…

Leave a Reply

  • (not be published)