De onuitstaanbare erfgenaam

Titel: De onuitstaanbare erfgenaam
Auteur: Julia Quinn
Serie: Rokesby #1
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Karin Breuker
Publicatiedatum: Januari 2022
Bladzijdes: 349
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julia Quinn studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times-bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. Quinn woont met haar gezin in de Pacific Northwest. De Netflix-hitserie Bridgerton werd op haar boekenreeks gebaseerd.

Achterflap:
Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die Billie absoluut niet kan uitstaan…

George Rokesby is de oudste van de Rokesby-kinderen en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn waar je niet zonder kunt?

Mijn mening:
Het eerste deel in De Rokesby’s serie is nog niet verpletterend. Het is een roman waar zelfs de liefde niet genoeg vanaf spat. De onuitstaanbare erfgenaam draait om George Rokesby en Billie Bridgerton, de manier waarop ze met elkaar omgaan blijft veel te lang aanmodderen, ik voel de drang om ze af en toe een zetje te geven. Ik hoop echt dat Julia Quinn in de vervolgdelen weer op haar Bridgerton-niveau komt want anders vrees ik voor veel afhakers.

Er had ook wel wat meer informatie gedeeld mogen worden over de achtergrond van Billie, de namen van haar ouders worden niet genoemd, dit had het gevoel van de familieband die er al was zeker versterkt.

Ik heb De onuitstaanbare erfgenaam net als alle vorige boeken van Quinn rap uit gelezen maar ben een stuk minder enthousiast, zeker gezien de schrijverskwaliteiten die deze auteur bezit had ik er meer van verwacht. Ik ga zeker het volgende deel nog oppakken want die kans verdient ze, maar mogelijk was de Bridgerton-serie zo goed dat die niet meer te evenaren is.

De onuitstaanbare erfgenaam krijgt van mij nipt 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)