Luna

Titel: Luna, Het Volk van de Jaguar
Auteur: Lies Vervloet
Genre: Young Adult
Uitgever: Hamley Books
Publicatiedatum: Maart 2022
Bladzijdes: 298
Recensie: Manon

Over de auteur:
Lies Vervloet debuteerde in 2021 bij Hamley Books met de succesvolle Young Adult Luna, Schaduw van de Maan. Als antropologe heeft ze lange tijd in het buitenland gewerkt, maar inmiddels woont ze terug in het mooie Gent. Naast schrijven organiseert ze workshops en activiteiten in de natuur. Voor meer informatie over de schrijfster en andere boeken van de uitgeverij zie: www.hamleybooks.be

Achterflap:
Het spannende vervolg op “Schaduw van de Maan”. Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoop dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loopt mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

Mijn mening:

Het 2e deel over Luna, een meisje met bijzondere krachten, een deel 2 dat je niet kan lezen zonder eerst deel 1 Schaduw van de Maan gelezen te hebben. Zeker omdat de schrijfster in het begin maar een kleine terugblik geeft op het vorige boek. We ontmoeten Luna in Luna, Het Volk van de Jaguar als ze aankomt in de stad Iquitos middenin het Amazonewoud, een plek die ze had gekozen omdat dat haar de meest onbereikbare plek ter wereld had geleken. Zeker na alles wat er is gebeurd in Schaduw van de Maan. Hier merkt Luna pas hoe breekbaar ze is geworden en dat het haar moeite kost om weer de wereld in te gaan. Maar dan is er daar Wayra, die op het juiste moment daar is om haar mee te nemen naar zijn volk en voor haar te zorgen. Maar ndoet hij dit voor Luna of misschien wel voor zichzelf? Want wat hebben jaguars met Wayra en zijn volk te maken? Luna merkt dat er vreemde dingen in het dorp gebeuren en dat Wayra er vaak niet is, Luna zou Luna niet zijn als ze niet op onderzoek uit ging en dan komt ze achter het grote geheim van Wayra, wat niet zonder gevolgen is…

Pas toen een luid gekraak weerklonk keek Luna op, geschrokken. Ze stond bevroren in de schaduw van de woudreuzen en verroerde zich niet, liet haar blik de duisternis aftasten. Eerst zag ze niks. Het was pas toen haarogen wenden aan de donkere schaduwen op het pad voor haar dat ze de vorm zag – elegant en indrukwekkend – die op haar af kwam lopen, stil en zwart als de nacht.

Zeker genoten van dit 2e deel over Luna, de schrijfster heeft een fijne schrijfstijl, het verhaal leest lekker vlot weg. Ze weet de sfeer van vooral de jungle goed neer te zetten. Ik moet bekennen dat ik het middengedeelte van het boek soms wat langdradig vond, wat later meer dan goed werd gemaakt met het spannende einde. Lies Vervloet heeft een goed boek over magie gecombineerd met de bedreiging van het Amazonewoud, en met het laatste hoofdstuk maakt de schrijfster toch wel duidelijk dat er nog een deel drie komt!

Enkele gitzwarte seconden lang kon Luna niks doen. Het was alsof al haar gedachten bevroren waren, alsof de wereld tot stilstand was gekomen. Toen raasde de werkelijkheid als een kanonskogel op haar af en verdween met een smak alle lucht uit haar longen.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

3,5 ster voor Luna, het Volk van de Jaguar.

Manon

Waardering: 3.5 uit 5.
Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)