Perfecte misdaad

Titel: Perfecte misdaad
Auteur: Helen Fields
Serie: Luc Callanach en Ava Turner #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Ernst de Boer en Ankie Klootwijk
Publicatiedatum:  Februari 2022
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Lilian

Auteur
Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze voelt zich het meest thuis in Schotland, waar de serie zich afspeelt. Fields vindt het heerlijk om thrillers te schrijven, ook vanwege haar ervaring als strafrechtadvocaat. Haar favoriete personage is Ava Turner.

Achterflap/samenvatting
In Perfecte misdaad van Helen Fields, deel 5 in de D.I. Callanach-serie, staat Stephen Berry op het punt van een brug af te springen; op het laatste moment weet een psycholoog hem ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif. Inspecteur Luc Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner onderzoeken of hij zelf sprong, of dat hij over de rand is geduwd…

Als ze dieper graven, ontdekken ze meer zaken waar een luchtje aan zit – een vrouw die dood in bad werd aangetroffen, een man die door elektrocutie om het leven is gekomen. Het lijkt of iemand deze sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die met elke moord overmoediger wordt…

Mijn mening
Perfecte misdaad is het vijfde deel uit de serie met Luc Callanach en Ava Turner. Een perfecte serie als je het mij vraagt.

Stephen Berry staat op het punt om van een brug af te springen, maar een hulpverlener weet hem hiervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif, heeft hij alsnog zelfmoord gepleegd of is hij geholpen? Luc en Ava worden op deze zaak gezet en als ze op onderzoek uit gaan komen ze meer zelfmoorden tegen die onder verdachte omstandigheden hebben plaatsgevonden. Gaat hier dan toch om moord?

Luc Callanach gaat tijdens deze onderzoeken ook nog op zoek naar antwoorden uit zijn verleden. Dat deze combinatie geen handig zet is, blijkt al snel. Hij is niet scherp en verliest zelfs bijna zijn zelfbeheersing. Op een dag gaat hij bij de dementerende verkrachter van zijn moeder op bezoek in het verpleeghuis. Als deze man, na zijn bezoek, levenloos word aangetroffen is dat reden genoeg om Callanach op non-actief te zetten.

Maar hij werd achtervolgd door problemen. Die problemen hadden hem bij Interpol gevonden en leken nu niet meer van zijn zijde te willen wijken.

De “zelfmoorden” zijn zo goed voorbereid en uitgevoerd dat het team voor lange tijd volledig in het duister tast. De titel Perfecte misdaad is dan ook erg toepasselijk en geeft de inhoud perfect weer.

Hij moest glimlachen om de ironie daarvan en vroeg zich af hoe mevrouw Hawksmith er nu uitzag, drie weken nadat hij haar voor het laatst had gezien

In dit deel is alles anders dan je verwacht, ook zo met de opbloeiende relatie tussen Luc en Ava, die als een rode draad door het boek heen loopt, verloopt door een gebeurtenis totaal anders dan verwacht.

De schrijfstijl van Fields is net zoals in haar eerdere delen, vlot, pakkend en beeldend. Ze weet de spanning hoog te houden en daarmee je aandacht vast te houden. Sommige situaties zijn zo gedetailleerd beschreven dat ik soms nagelbijtend en met afschuw heb gelezen, de rillingen liepen soms werkelijk over mijn rug…

Het kwam niet vaak voor dat ze in het mortuarium dingen hoorde waarvan ze sprakeloos werd, maar zo nu en dan was ze met stomheid geslagen.

Ook de personages komen allen goed uit de verf, het bekende team, maar ook de nieuwe personages krijgen een gezicht en je leeft met ze mee. Aangezien het een serie betreft raad ik iedereen aan bij deel 1 te beginnen, zodat je meegroeit met het team en met Luc en Ava. Hun relatie loopt als een rode draad door de gehele serie heen.

Perfecte misdaad is een heuse aanrader voor liefhebbers van thrillers die van donker en gruwelijk houden.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Perfecte misdaad van Helen Fields krijgt van mij de welverdiende 5 sterren

Lilian

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)