Vertrouwen of verliezen

Titel: Vertrouwen of verliezen
Auteur: Wendy Brokers
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: maart 2022
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Leontine

Cover
Een cover zoals we hem kennen van Wendy Brokers, vrolijke kleuren. Een cover die we duidelijk als feelgood kunnen bestempelen.

Auteur
Moeder van vijf, verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg en auteur (tot nu toe nog even in deze volgorde; hoop twee en drie ooit om te kunnen wisselen!) Auteur van feelgoods bij Boekerij en een Young Adult bij Best of YA. Bron: Hebban.nl

Achterflap/samenvatting
Soms lijkt het geluk als los zand tussen je vingers door te glippen. Maar verlies je ooit definitief je geloof in de liefde?

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

Mijn mening
Noortje is 28 en single en daar baalt ze wel een beetje van. Ze is prima gelukkig met haar leventje maar ze had toch wel verwacht om inmiddels een leven op te bouwen met een leuke man aan haar zijde. Maar ze wil de perfecte relatie. Ze ziet de liefde tussen haar opa en oma, ook als het minder gaat en met minder wil ze geen genoegen nemen. Dan verschijnt Mats in haar leven. En die laat haar stralen. Maar is Mats wie hij zegt dat hij is?

Een boek van Wendy Brokers, dat is altijd smullen geblazen. Heerlijk even wegdromen in een prachtig liefdesverhaal. Met Vertrouwen of verliezen is dat niet anders. Eenmaal aan het lezen, kun je het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Het is een prachtig en toch luchtig verhaal met af en toe meer diepgang.

Toch ben ik wel benieuwd waar Brokers met haar gedachten zat in de eerste helft van het boek. Want hoewel het allemaal heel luchtig is, had ik wel wat moeite met het verliefde gedrag van de twee hoofdpersonen. Het lijken wel konijnen, er gebeurde weinig anders! De tweede helft van het boek vond ik veel meer de moeite waard om te lezen. Een heftige gebeurtenis verandert even de hele sfeer. Maar het is mooi om te lezen hoe zo’n gebeurtenis beleefd wordt door alle partijen.

Al met al is Vertrouwen of verliezen een boek met twee gezichten. Ik geef Vertrouwen of verliezen 3,5 ster om die reden, terwijl de tweede helft van het boek eigenlijk meer verdient.

Leontine

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)