Eigenlijk zouden er nog twee overzichten volgen, maar we doen er gewoon twee voor de prijs van een (of zoiets):

Een duistere schittering – Stacy Willingham (3 mei)

Echte monsters verschuilen zich niet het bos, ze zijn niet de schaduw achter de boom of de onzichtbare aanwezigheid in een donkere hoek. Nee, echte monsters staan recht voor je.

In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten.

Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiënten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.

Spoorloos – Mari Hannah (31 mei)

Wanneer trans-Atlantische vlucht 0113 van Londen naar New York ineens van de radar verdwijnt, snapt niemand wat er gebeurd is. Het bericht domineert elke nieuwsomroep en houdt de autoriteiten in zijn greep. De geliefde van rechercheur Kate Daniels bevindt zich in het vliegtuig, maar Kate wordt gedwongen zich afzijdig te houden van het onderzoek.

Toch kan Kate het niet laten om uit te zoeken wat er is gebeurd in dat vliegtuig. Tijdens een spannende tocht die haar door het hele land en ver buiten haar jurisdictie voert, probeert Kate de waarheid te achterhalen. Al snel neemt het onderzoek wendingen die Kate zich niet had kunnen voorstellen. Maar niemand is veilig en zeer gevaarlijke mensen houden haar in de gaten…

Het schaduwhuis – Anna Downes (31 mei)

Wanneer Alex met haar twee kinderen in Pine Ridge aankomt, is ze van plan om het leven een nieuwe start te geven. Deze idyllische, van de wereld afgezonderde gemeenschap lijkt er de perfecte plek voor. Maar wanneer ze voor haar huis dozen met sinistere inhoud begint aan te treffen, verdwijnt Alex’ gemoedsrust. Ze krijgt verhalen te horen over gebeurtenissen in Pine Ridge van jaren geleden. Verhalen die haar griezelig bekend voorkomen, en nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Alex beseft dat als ze haar kinderen wil beschermen, ze het gevaar in Pine Ridge onder ogen moet komen…

De vuurtoren – Fran Dorricott (24 mei)

Zes vrienden vertrekken voor een lang weekend naar een Schots eiland, waar ze in een bijzondere Airbnb zullen verblijven: een vuurtoren. Iedereen kijkt uit naar een weekend vol gezelligheid en het verkennen van het eiland, totdat de sfeer op de eerste avond omslaat. Nadat de vriendengroep het over een raadselachtige eilandlegende heeft gehad, blijkt James plotseling verdwenen.

De vijf anderen ondernemen een nachtelijke zoektocht, zonder resultaat. En dan zit James de volgende ochtend tot ieders opluchting weer gewoon aan de keukentafel. Hij is echter bang en weigert te vertellen wat hem is overkomen; ondanks aandringen houdt hij zijn mond. Beschermt hij zijn vrienden voor de afschuwelijke waarheid of brengt hij ze juist verder in gevaar? Wat is er aan de hand op dit eiland?

De Ripperconnectie – Gerrit Barendrecht (31 mei)

December 1889. Een prostituee wordt gevonden, hevig toegetakeld op een manier die onmiskenbaar het gruwelijke werk is van Jack the Ripper. Alleen ligt het slachtoffer niet in de straten van Londen, maar in een steeg in Amsterdam. Heeft de schrik van Whitechapel zijn werkterrein verlegd naar onze hoofdstad? Alles wijst die kant op wanneer het bloed blijft vloeien. Dan wordt duidelijk dat de moordenaar zich op één persoon in het bijzonder richt… Nog nooit was de inzet zo hoog en zo persoonlijk voor journalist Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz. En hun tegenstander was nog nooit zo ongrijpbaar, zo wreed en zo berucht.

Quatre mains – Bart Debbaut (10 mei)

Muzikaal wonderkind Johannes Dewinkel kan zijn geluk niet op wanneer hij laureaat gekroond wordt in de prestigieuze Koningin Elizabethwedstrijd. Vol overgave en focus bindt hij de strijd aan met zijn medekandidaten om de titel van beste pianist. Maar wanneer hij onverwacht de vingers van zijn rechterhand verliest, begint het wedstrijdverloop er plots anders uit te zien…

Was het een onfortuinlijk ongeval, of heeft een cultuurbarbaar het op pianisten gemunt? Speurders Johan Leyssens en Mieke van Cattendyck zitten de dader op de hielen.

Gevlinderd – Alexander Olbrechts (10 mei)

Aan haar turbulent verleden heeft Lydia – Lys voor de vrienden – een zware depressie en een alcoholverslaving overgehouden. Tijdens de sessies met haar therapeut verhaalt Lys over haar verleden en probeert ze op haar eigen manier deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Lys groeide op in een disfunctioneel gezin en haar kinderjaren werden vooral gekleurd door de afwezigheid van haar vader, maar ook door de ziekte en het overlijden van haar geliefde broer Gabriel. De tweede grote tegenslag, die ze op volwassen leeftijd te verwerken kreeg, was de ontdekking dat ze onvruchtbaar is en dat haar man Richard Duquesne in de nasleep hiervan een kind bij zijn secretaresse heeft verwekt. Tot overmaat van ramp ontdekt Lys dat ze zich in het epicentrum bevindt van het onbekende plan van een gruwelijke seriemoordenaar die vrouwen genitaal verminkt en een grote, tropische vlinder op hun vagina speldt. De moordenaar laat bij elk nieuw lichaam de afgesneden delen van het vorige slachtoffer achter, vormgegeven als een morbide vlinderkarikatuur. Zal Lys zich in haar mentaal wankele toestand uit deze penibele toestand weten te redden of wordt ze het volgende slachtoffer van de moordenaar?

Hoog spel – Patrick de Bruyn (10 mei)

Amy is na jaren opnieuw aan het daten. Met John klikt het perfect. Tot hij plots niets meer van zich laat horen. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Amy is compleet overstuur. Haar vriendinnen helpen haar eroverheen: een typisch geval van ghosting, ja toch? Geen tijd en gepieker meer aan verspillen. Zoveel is duidelijk. Tot de politie voor haar deur staat. Of zij Jan Vandecasteele kent… Hij wordt vermist. Nee, nooit van gehoord. Maar hij lijkt wel sprekend op haar John Duchateau. Ja, natuurlijk staan haar berichten in zijn telefoon. Natuurlijk vinden ze haar vingerafdrukken in zijn flat. Maar gedoopt in zijn bloed? En heeft Amy misschien een verklaring voor het fortuin dat hij recent op haar bankrekening heeft gestort? Heeft Amy hem vermoord? Moet zij op zoek naar de vermiste John om haar onschuld te bewijzen? Dan ontmoet ze iemand die haar daarbij in elk geval kan helpen. Toevallig? Amy beseft dat alles nog veel ingewikkelder is dan het lijkt in deze onvoorspelbare, psychologische thriller die de lezer onderdompelt in de wereld van de nieuwe jetset, waarin de grens tussen legitiem en crimineel flinterdun is. 

Novitsjok – Fedor de Groot (13 mei)

Eind 1989 ontsnapt CIA-agente Linda Brown in Abchazië op spectaculaire wijze aan Sovjetgeneraal Makarov. Ze verdwijnt samen met een groot aantal ampullen met het zenuwgas Novitsjok 11. Dertig jaar later wil de Zweedse milieuorganisatie Renad Värld de overbevolking van de aarde terugdringen door de inzet van hetzelfde zenuwgas. De Zweden vragen Makarov de ampullen te traceren. Hij accepteert de lucratieve opdracht, maar houdt er een eigen, duistere, agenda op na. In Berlijn krijgt rechercheur Monika Hedegaard een huiveringwekkend plan van de Stasi onder ogen dat in een archief is gevonden. Samen met haar zus Isabel stelt ze een onderzoek in naar de achtergrond ervan. Ze stuiten daarbij al snel op Linda Brown en besluiten hun krachten te bundelen. Om te voorkomen dat Makarov in het bezit komt van het zenuwgas, infiltreren Isabel en Linda in Abchazië. De generaal lijkt hen echter steeds een stap voor te zijn. Wat houdt Linda verborgen voor Isabel? Tijdens een zinderende finale in een verlaten mijnstad komt de schokkende waarheid aan het licht.

Het Avery Shaw experiment – Kelly Oram (24 mei)

Avery Shaw is al jaren stiekem verliefd op haar beste vriend Aidan – totdat hij een bom dropt en vertelt dat hij een vriendin heeft! Om over haar gebroken hart heen te komen, besluit Avery voor een schoolproject te onderzoeken of de ‘zeven stadia van rouw’ ook gelden voor liefdesverdriet.
Maar zonder Aidan heeft ze geen partner voor haar experiment. Dan dient Aidans oudere broer Grayson zich plotseling aan. Voor één keer lijkt deze zelfverzekerde en irritant knappe versierder dé oplossing voor haar probleem. Of begint dat nu pas echt?

Vlinder – Martine Kamphuis (25 mei)

Farida heeft het moeilijk nu haar vriendje en beste vriendin meer tijd met elkaar doorbrengen dan met haar. Maar dan ontmoet ze Tess, een meisje dat er net zo eenzaam uitziet als Farida zich voelt. Tess is pas echt ongelukkig: ze is zelfs opgenomen in een psychiatrische kliniek. De meisjes vinden steun bij elkaar en algauw ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee. Farida is blij dat zij en Tess elkaar zo goed kunnen helpen. Maar waarom wordt ze aan alle kanten voor Tess gewaarschuwd? En wat is er precies gebeurd met Vlinder, de overleden vriendin van Tess?

Italië voor altijd – Nicky Pellegrino (3 mei)

Sarah-Jane is wel klaar met de liefde, nadat haar vorige relatie nou niet bepaald een succes was. In een opwelling besluit ze koud en nat Engeland te verruilen voor Italië, het land waar haar vader vandaan komt. Als haar auto stukgaat in het bergdorpje Montenello, komt garagehouder Riccardo haar te hulp. Assunta is ervan overtuigd dat de liefde aan haar voorbijgegaan is. Ze leeft een rustig leven in haar geliefde Montenello, en ze is niet ongelukkig. Maar als ze Sarah-Jane ontmoet, is dat het begin van een vriendschap die hun levens zal veranderen. Want echte vrienden zullen je altijd vertellen: het is nooit te laat voor de liefde!

Leave a Reply

  • (not be published)