Niets te verliezen

Titel: Niets te verliezen
Auteur: Jennefer Mellink
Serie: Kluitman Novelles
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 117
Recensie: Yfke

Auteur
Jennefer Mellink is opgegroeid in Leusden. In 2014 debuteerde ze met de young adult thriller Gebroken, door Hebban.nl genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden de YA-thrillers Kwaad bloed, Gevarenzone en Vermoorde onschuld. De boeken die ze schrijft, zijn verhalen die Jennefer vroeger graag zelf had willen lezen. Ze is van mening dat lezen heel leuk is, zolang je maar het juiste boek in handen hebt. 

‘Niets te verliezen’ is de spannende nieuwe novelle van de succesvolle YA-auteur Jennefer Mellink. Eerder verscheen bij Kluitman de novelle ‘Opgepast!’.

Achterflap
Romee weet zeker dat er bij haar thuis iets heel raars aan de hand is. Spullen liggen zomaar op een andere plek of verdwijnen soms zelfs helemaal. Alleen neemt niemand haar serieus. Ze gaat met haar beste vriendin op onderzoek uit en doet hierbij verontrustende ontdekkingen. Ondertussen verlangt Elijah naar meer spanning in zijn leven. Hij zoekt hierbij steeds vaker de grenzen op, maar raakt daardoor betrokken bij een situatie waar hij niet meer uit kan komen.

Mijn mening
In iets meer dan 100 pagina’s weet Jennefer Mellink een spannend verhaal neer te zetten, personages zich te laten ontwikkelen tot iets anders dan wat ze in het begin waren (niet iedereen is of blijft sympathiek) en subtiel dingen te vervlechten waarvan je later misschien zult zeggen ‘oh, duh, natuurlijk!’.

De 16-jarige Romee heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Daarom vinden de mensen om haar heen het misschien wel logisch dat ze zich dingen verbeeldt, zoals dat spullen ineens op een andere plek liggen of verdwijnen. Maar Romee weet zeker dat het echt is, en dat het ook steeds erger wordt. Ondertussen is er Elijah, een jongen die het nooit makkelijk gehad heeft en nu een beetje stuurloos lijkt. Ook al kennen hij en Romee elkaar niet persoonlijk, hun verhaallijnen – die worden verteld in korte hoofdstukken die dan weer vanuit Romees en dan weer uit Elijahs perspectief zijn geschreven – vervlechten zich uiteindelijk met elkaar voor een schokkende ontknoping.

Niets te verliezen leest heerlijk weg, mede dankzij die korte hoofdstukjes en duidelijke, vlotte stijl van Mellink. Gedurende het lezen van de novelle blijf je geboeid en je laat verrassen tot het eind. Lekker om te lezen als je een avondje wil wegkruipen met een spannend boekje.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef Niets te verliezen een dikke 4 sterren.

~Yfke

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)