Twee prinsen

Titel: Twee prinsen
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 363
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren (Amsterdam 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie debuteerde ze als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en de losstaande romans De Meisjesmagneet en Thuiskomen. In 2021 verscheen de vierdelige Onder de bomen-serie.

Achterflap:
Als cultureel antropologe Madelon afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die iets hoogs is in de regering van het landje. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil Maddie wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip player uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden door de montferratiaanse bergen en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala – alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?

Mijn mening:
Helaas vond ik ‘Twee prinsen’, een minder boek dan ik van Jackie van Laren gewend ben.

Het ontbreekt aan het uiten van gevoelens, het is echt zoals je al uit de titel op kunt maken, meer een sprookje. De afloop is om te smullen maar de weg ernaar toe vond ik te langdradig omdat het verhaal oppervlakkig blijft. Ik mis de gevoelige snaar die maar niet geraakt wordt.

Van Laren heeft Twee prinsen als facebookfeuilleton tijdens de coronatijd geschreven, ik kan me zo voorstellen dat de leesmomentjes toentertijd voor een welkome afleiding hebben gezorgd. Je waande je echt in een andere wereld die voor velen van ons onbereikbaar zal blijven (moet er overigens niet aandenken om op die manier in een gouden kooi te moeten leven).

Ondanks dat ik Twee prinsen niet geweldig vond, is mijn interesse in de komende boeken van Jackie van Laren niet veranderd, de omstandigheden waren ernaar om een roman te schrijven waar je puur en alleen bij weg kon dromen, ik verwacht in haar volgende boek weer de emoties die alle kanten opvliegen en het gevoel te ervaren dat liefde alles overwint.

Twee prinsen krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)