Het eerste overzicht van de verwachte boeken in juni….er komt weer heel wat moois aan!

Gewetenloos – Karin Slaughter (14 juni)

Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal.

Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen…

Dief van de nacht – Holly Black (21 juni)

In Charlie Halls wereld is iets bijzonders aan de hand. Net als overal hebben mensen er een schaduw, maar die schaduw maakt deel uit van hun persoonlijkheid. Ze kunnen hun schaduw naar believen aanpassen, als statussymbool of ter vermaak. Er wordt gefluisterd dat die aanpassingen grote gevolgen kunnen hebben en je zelfs je leven kunnen kosten. Toch gaan de meeste mensen graag mee in de modetrend.

Charlie is een jonge barvrouw die een extra zakcentje verdient door zich te laten inhuren voor allerhande vuile klusjes. Ze woont samen met haar vriend Vince, een lieve jongen die al zo lang als Charlie hem kent zonder schaduw door het leven gaat. Volgens haar zus Rae is dat een duidelijk teken dat er iets mis is met Vince, maar Charlie luistert niet. Tot iemand haar een flinke zak geld biedt om de moordenaar van een jonge vrouw te vinden. Het spoor voert naar niemand minder dan Vince. Ze waarschuwt hem meteen, maar de twijfel slaat toe: hoe goed kent ze hem eigenlijk?

De onbekende man – Chantal van Mierlo (24 juni)

Hoewel de spoken uit haar verleden niet rusten, heeft Julia alles redelijk onder controle. Tot haar baas haar op een actuele zaak zet: de vermissing van een kind. Julia moet samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, maar ziet dat helemaal niet zitten. Langzaam maar zeker verliest Julia de grip op zowel haar eigen leven als de zaak.

De kristallen stop – Maurice Leblanc (10 juni)

Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een misdrijf gepleegd en worden twee handlangers van Arsène Lupin door de politie gearresteerd. De een is schuldig aan de misdaad, de ander onschuldig, maar beiden zullen ter dood worden veroordeeld.

Lupin probeert het slachtoffer van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met de meedogenloze afperser van gedeputeerde Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop.

Die nacht verdween ze – Lisa Jewell (29 juni)

Zomer 2017: tienermoeder Tallulah heeft een date en daarom past haar moeder, Kim, op haar zoontje. Om elf uur ’s avonds stuurt ze haar moeder nog een berichtje. ’s Ochtends ontdekt Kim dat Tallulah niet in haar bed ligt. Vrienden vertellen dat ze haar voor het laatst gezien hebben op weg naar een feestje in een huis in het bos, Dark Place genaamd. Tallulah komt nooit meer thuis. 2018: wandelend in de bossen achter de school waar haar vriend net als rector is begonnen, ziet Sophie een bordje, vastgemaakt aan een hek. Een bordje waarop staat: GRAAF HIER…

Een cold case. Een verlaten landhuis. Een familie met een afschuwelijk geheim. 

Goudval – Lilian Schneider (1 juni)

Als hun zoontje verdrinkt in bad, komt het huwelijk van Oscar en Eveline Schimmelpenninck onder grote druk te staan. Terwijl Oscar zich op zijn werk als strafrechtadvocaat stort, begint Eveline een eigen koffiezaak, maar ook een affaire met de Engelse Steven. Zonder dat ze het doorhebben, raken Eveline en Oscar los van elkaar verstrikt in de duistere wereld van de goudhandel. Het grote geld en gladde praters doen hun entree. Als Eveline Steven nareist naar Brighton merkt ze dat er dingen niet kloppen. Lukt het haar om de waarheid te achterhalen? 

Liefdeloos – Alice Oseman (29 juni)

Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, is Georgia klaar om de liefde te vinden. En met haar extraverte kamergenoot aan haar zijde en een plaats in de Shakespeare Society, lijkt haar tienerdroom steeds dichterbij te komen. Maar door haar romantische plan drijft ze steeds verder van haar vrienden af. Ze vraagt zich af waarom liefde zo gemakkelijk lijkt voor anderen, maar niet voor haar. De woorden die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt – aseksueel, aromantisch – maken Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of is ze al die tijd op zoek geweest naar het verkeerde?

Berry Taylor woont met haar broer Ozan en opa Terrence op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa tegelijkertijd door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Berry en haar tweelingbroer blijken deel uit te maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart, en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen. Samen met de mysterieuze Roth gaan ze op weg.

Eens in je leven – Marijke Vos (21 juni)

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Slechtste plan ooit – Jane Fallon (8 juni)

Georgia en Lydia zijn beste vriendinnen. Dus als Lydia een webshop begint, wil Georgia haar helpen. Via een nep-account stuurt ze Lydia positieve berichtjes, en zo hoopt Georgia Lydia’s zelfvertrouwen een boost te geven. Maar dan neemt Lydia haar nieuwe online vriendin in vertrouwen en ontdekt Georgia dat ze haar niet zo goed kent als ze dacht – vooral wanneer Lydia uit de school klapt over Georgia en haar man… Georgia is té ver gegaan. Maar valt er nog wat te redden van haar huwelijk en haar vriendschap?

Leave a Reply

  • (not be published)