Wie waagt die wint

Titel: Wie waagt die wint
Auteur: Charlotte de Monchy
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: mei 2022
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Leontine

Cover
Een cover zoals we die van Charlotte de Monchy kennen. De naam van de auteur groot in het midden met de titel in een sierlijker lettertype daaronder. Uiteraard zijn ook de vrolijke kleuren gebruikt die horen bij een feelgood roman.

Auteur
Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schrijft vrolijke, sprankelende feelgoodromans. Van haar boeken zijn al 150.000 exemplaren verkocht. Ze woont met haar gezin in Doorn.

Achterflap/samenvatting
Lizzy schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze sinds haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan Celeste, een oudere dame met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Helaas blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzy het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Ze zet alles op alles om hem op andere gedachten te brengen en ontdekt daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden. Zo komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Mijn mening
Een heerlijke feelgood roman uit de pen van Charlotte de Monchy. Het ideale boek om lekker in het zonnetje te lezen.

Lizzy heeft een niet zo leuke baan en woont nog in een studentenhuis met haar vriendin Mathilde. Ook in de liefde wil het allemaal niet zo vlotten. Toch wordt ze wel blij van haar bezoekjes aan Celeste, een oudere vrouw die in een mooi grachtenpand woont. De schok is groot als Celeste plotseling komt te overlijden en het pand aan Lizzy blijkt te hebben nagelaten. Helaas moet ze de erfenis delen met Celestes kleinzoon, een zakenman die het huis het liefst direct wil verkopen. Maar dat laat Lizzy niet zomaar gebeuren!

Het gegeven is vrij standaard. De rode draad in het boek is niet heel verrassend, het hoort typisch bij een feelgood. Maar door de setting eromheen heeft Charlotte de Monchy er een heel fijn verhaal van weten te creëren. Lizzy is een beetje lastig persoon, ze heeft twee kanten die behoorlijk botsen. Aan de ene kant is ze de spontane meid die overal voor in is. De andere kant laat een onzeker persoon zien die geen risico durft te nemen. Tobias is een aantrekkelijke zakenman, die ook niet het achterste van zijn tong laat zien. Hij geeft wel erg snel op wat mij betreft. Maar dat kat- en muisspel is natuurlijk precies wat je verwacht in een feelgood.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ik vloog door de (korte) hoofdstukken. Een lach, een traan en romantiek, de perfecte cocktail voor een paar uur leesplezier.

Ik geef Wie waagt die wint 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)