De andere waarheid

Titel: De andere waarheid
Auteur: Mohlin & Nyström
Serie: John Adderley #2
Genre: Thriller
Uitgever: HarperCollins
Vertaling: Corry van Bree
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 382
Recensie: Bianca

Over de auteurs:
Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen hun eerste thriller te schrijven. Hun debuutthriller ‘Het laatste leven’ won de MAX Bronzen Vleermuis en de Zweedse Crimetime Award.

Achterflap:
Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat zij haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het technische genie achter een baanbrekende datingapp, die ze samen met haar zus Stella wil lanceren. Totdat Stella op een dag dood wordt aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn.
 
De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

Mijn mening:
Na het lezen van het eerste deel van dit duo, ‘Het laatste leven’ was ik al enthousiast en dat enthousiasme is nu alleen maar toegenomen.

De schrijfstijl van Mohlin & Nyström vind ik geweldig, het is de perfecte combinatie van spanning en inlevingsvermogen in de personages.

Alicia voelde dat er iets stukging binnen in haar. De belevenis was fysiek. Iets was kapot, was losgekomen van zijn plek of was simpelweg gestopt met functioneren. Wat het ook was, ze wist dat het nooit meer zou genezen.

Ik voel tijdens het lezen op een bepaald moment de spanning onder mijn huid kruipen, mijn ademhaling haperde en dat voel ik niet zo vaak.

De plot is geniaal voorbereid, uitgevoerd en ook de ontknoping zag ik niet aankomen.

De personages die het verhaal maken zijn indrukwekkend, zowel innerlijk als uiterlijk blijven ze in je gedachten hangen. Je moet het verhaal echt even verwerken, een plekje geven.

De functie van John Adderley is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen, zijn rol als infiltrant is her en der wel wat ongeloofwaardig maar dat komt het verhaal ten goede.

Mohlin & Nyström hebben een datingapp als uitgangspunt voor dit boek gekozen, dat draagt er zeker ook aan bij dat het verhaal leeft, het is een maatschappelijk onderwerp wat bijna dagelijks in de publiciteit komt.

De andere waarheid is een verhaal wat ik zeer graag gelezen heb en waar ik echt van onder de indruk ben geraakt.

De andere waarheid krijgt van mij 5 sterren!

Bianca

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)