Sophia's triomf

Titel: Sophia’s triomf
Auteur: Corina Bomann
Serie: De kleuren van schoonheid #3
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Lilian Caris en Iris van der Blom
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 443
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Corina Bomann is een van de populairste auteurs van het moment. Haar romans, waaronder de Vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie en Kleuren van schoonheid-trilogie, staan steevast hoog in de bestsellerlijsten en worden over de hele wereld vertaald. In Nederland en Vlaanderen gingen al ruim 500.000 exemplaren van haar boeken over de toonbank.

Achterflap:
New York, 1942. Sophia lijkt eindelijk haar geluk te hebben gevonden, maar haar wereld stort opnieuw in als haar man zegt dat hij zich geroepen voelt om zich vrijwillig aan te melden voor het front. De oorlog in Europa die zo ver weg leek voor Sophia, ook al hoorde ze wel verhalen van haar vrienden in Parijs en Berlijn, komt nu akelig dichtbij.
Ze besluit zich op haar werk te storten en krijgt een grote opdracht om samen met de succesvolle Elizabeth Arden een verzorgingslijn op te zetten. Of is nu dan toch het moment gekomen om zelfstandig te worden? Terwijl ze nog met die vraag worstelt, krijgt ze het verschrikkelijke bericht dat haar man vermist wordt in Frankrijk. Als ook de berichten uit Duitsland steeds alarmerender worden, besluit Sophia al haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.

Mijn mening:
Sophia’s triomf is het afsluitende deel in De kleuren van schoonheid-trilogie, helaas voor mij een minder boek dan alle voorgaande boeken van Bomann die ik inmiddels gelezen heb.

Ik vind Sophia’s triomf te langdradig en de achterflap verraadt naar mijn idee te veel van het verhaal; zodra je start wacht je tot Darren, de man van Sophia zich aanmeldt voor het front en dat duurt dan vrij lang. De verwerking van haar trauma uit het verleden laat wel zijn sporen na en dat is in mijn optiek een heftig thema wat in dit verhaal uitgediept wordt. Dit raakt je en laat je meeleven met Sophia.

Ik hoop dat de volgende boeken van Bomann een totaal andere insteek krijgen want anders wordt het teveel van hetzelfde.

Het verwerken van het ontstaan, en uitbreiden van bekende cosmeticamerken in deze trilogie geeft het verhaal meerwaarde, je leest het dan als realiteit en ik vermoed dan ook dat Bomann hier research naar heeft gedaan om het verhaal geloofwaardiger te maken.

Ondanks dat ik Sophia’s triomf met momenten wat eentonig en langdradig vond heb ik de trilogie in zijn geheel met veel plezier gelezen.

Bomann besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de personages en daarmee bedoel ik dat ze veel leren en bewuste keuzes maken voor hun toekomst, ze groeien niet alleen in leeftijd maar ook als persoon, dat is mooi.

Sophia’s triomf krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)