Op donderdagavond 9 juni vindt in Bibliotheek Neude in Utrecht de ‘Avond van het Spannende Boek’ plaats. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de NBD Biblion Gouden Strop, de Hebban Thrillerprijs, de NBD Biblion Schaduwprijs en de Zilveren Strop. Schrijvers en fans van het genre komen samen voor een bruisend programma met talloze thrilleractiviteiten.

Uitreiking Nederlandse Thrillerprijzen

Avond van het Spannende Boek

Bibliotheek Utrecht, lezerscommunity Hebban.nl en de Stichting Gouden Strop bundelden vorig jaar voor het eerst hun krachten voor een jaarlijks thrillerevenement. Vanwege corona was de prijsuitreiking toen alleen digitaal te volgen. Dit jaar is het publiek gelukkig van harte welkom! Tijdens deze bijzondere avond worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt. Jaap Jongbloed presenteert de feestelijke uitreikingen van de NBD Biblion Gouden Strop. Op de shortlist ‘De Russische connectie’ van Gerrit Barendrecht, ‘Lenoir’ van Bas Haan, ‘Orakel’ van Thomas Olde Heuvelt en ‘Vogeleiland’ van Marion Pauw. Naast de NBD Biblion Gouden Strop worden ook de Hebban Thrillerprijs, de NBD Biblion Schaduwprijs en de Zilveren Strop uitgereikt.

Thrillerschrijvers

In de Podiumzaal kan men interviews bijwonen met thrillerschrijvers Thomas Olde Heuvelt, Loes den Hollander, Marion Pauw, Marion van de Coolwijk, Willem Asman, Charles den Tex, Peter Römer en Tomas Ross. In de Collegezaal worden thrillerauteurs Jens Vern, Jeroen Windmeijer, Bas Haan en Dana Smit geïnterviewd.

Quiz, cold cases, films en speeddates

Avond van het Spannende Boek

Het publiek kan daarnaast meedoen aan een spannende quiz van de Moordwijven, een collectief van thrillerschrijfsters Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron. Ook kan men samen met Bureau Dupin, een collectief van onderzoekers dat samenwerkt met de politie, meedenken over de oplossing van bestaande cold cases. Filmmagazine Schokkend Nieuws stelt een spannend filmprogramma samen. De Crime Compagnie organiseert een speeddate en er is een lezing over crimineel Utrecht. De Avond van het Spannende Boek is ook de aftrap voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse 2022.

De Avond van het Spannende Boek is op donderdag 9 juni van 18.00–23.00 uur in Bibliotheek Neude, Utrecht. De toegang bedraagt €15/ €7,50 voor bibliotheekleden en deelnemers Zilveren Strop. Meer informatie, het volledige programma en de kaartverkoop is te vinden op www.bibliotheekutrecht.nl/avondvanhetspannendeboek.

(Persbericht Bibliotheek Utrecht)

Ga voor meer nieuws naar www.thrillersandmore.com

Leave a Reply

  • (not be published)