Door jouw ogen

Titel: Door jouw ogen
Auteur: Nicole Deese
Genre: Roman
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Vertaling: Gerda Lok – Bijzet
Publicatiedatum: Maart 2022
Aantal bladzijdes: 461
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicole Deese schrijft romans vol humor en hoop. In Nederland verschenen eerder Alles wat ik vinden wil en de e-novelle Geworteld in liefde.

Achterflap:
Molly McKenzie is een populaire beautyinfluencer. Door haar sprankelende persoonlijkheid en goede advies heeft ze een indrukwekkende schare volgers opgebouwd (en een flinke bankrekening). Als haar baas haar de kans biedt host te zijn van een make-over programma voor kansarme jongeren, zegt ze natuurlijk geen nee.

Om de doelgroep te leren kennen draait Molly mee met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Hier komt ze zichzelf genadeloos tegen. Ook omdat Silas Whittaker, een van de organisatoren, haar constant uitdaagt.

Molly dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar door haar groeiende band met de jongeren begint ze daaraan te twijfelen. Want ware erkenning en waardering vind je niet online…maar onder de mensen.

Mijn mening:
Zowel de prachtige cover, gekenmerkt door de warme kleurensamenstelling, als de achterflap prikkelden gelijk mijn gevoelens om dit verhaal te gaan lezen.

Op de dag van vandaag is social media een hot item, en dat inmiddels velen hier heel veel geld mee verdienen is duidelijk. Door jouw ogen heeft mijn mening hierover meer dan waar gemaakt, er zullen altijd wel uitzonderingen op de regel zijn maar Nicole Deese weet met dit verhaal direct in de roos te schieten. Het gaat om het innerlijk en niet om uiterlijk, daar valt wat mij betreft geen stok tussen te krijgen.

Molly McKenzie heeft haar zaakjes prima op orde, ze is rijk en dan komen er bemoeienissen van derden die hier samen met Molly nog rijker van willen worden.

Wanneer Molly voor dit aanbod een stage moet gaan lopen ervaart ze de andere kant van het leven, en zodra dat gebeurt raak ik zelf ook steeds meer betrokken in het verhaal, zo voelt het. De realiteit komt om de hoek kijken en de gevoelens van hoop, geloof en liefde spelen continu op.

Nicole Deese heeft mij met dit verhaal enorm geraakt, je weet opeens weer wat er echt belangrijk is in het leven, zij schrijft op een dermate intense gevoelige manier dat je het idee hebt dat je zelf in het verhaal aanwezig bent en mee kunt genieten van hetgeen er zich allemaal in het leven van Molly afspeelt. Een verhaal met een vleugje geloofsovertuiging maar als niet-gelovige zul je dit verhaal ook zeker kunnen waarderen.

Nicole Deese is een auteur die mij bij gaat blijven en ik zal zeker in de gaten houden of er nog meer boeken van haar in het Nederlands gaan verschijnen.

Door jouw ogen krijgt van mij welverdiend een dikke 5 sterren.

Bianca

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)