nu ben je van mij

Titel: Nu ben je van mij
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Textcase
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 333
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan is de auteur van de USA Today– en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man dochter en hun boston-terriër, Mr. Philip.

Achterflap:
Ze was dichtbij genoeg om te zien dat het meisje een woord op de muur had geschreven in helder, rood bloed. Of eigenlijk geen woord; een naam.

Alle inwoners van Denton zijn op zoek naar Isabelle Coleman, een tienermeisje dat al een week wordt vermist. Ook rechercheur Josie Quinn, die wegens haar schorsing eigenlijk thuis zou moeten zitten. Het enige wat de zoektocht tot dusver heeft opgeleverd, is Isabelles telefoon en de vondst van een ander meisje, June Spencer. Iedereen dacht dat June een jaar geleden van huis was weggelopen, maar nu is ze zwaar getraumatiseerd teruggevonden met Isabelles tongpiercing in haar mond.

June weigert met de politie te praten over wat haar is overkomen. Het enige wat Josie uit haar krijgt is een naam: Ramona. Niet omdat June die hardop heeft gezegd, maar omdat ze die met haar eigen bloed op de muur heeft geschreven. Dat is het startsein van een razend spannende klopjacht naar de dader in een zaak die veel duisterder is dan Josie ooit had kunnen vermoeden. Wie is Ramona? Weet zij wat er met June en Isabelle is gebeurd? En zijn er misschien nog meer meisjes in gevaar?

Mijn mening:
Nu ben je van mij is het eerste deel in de veelbelovende nieuw verschenen serie van Lisa Regan. Inmiddels is het tweede deel, De vrouw zonder naam, ook al vertaald, dit vind ik prettig omdat het eerste deel mij nu nog vers in het geheugen ligt.

De serie draait om hoofdpersoon Josie Quinn, een rechercheur die volledig haar eigen plan trekt en lak heeft aan haar meerderen.  Ze is fanatiek, bruisend en heeft geen rust voor ze haar doel bereikt heeft. Lisa Regan heeft in dit eerste deel qua spanning gelijk de toon gezet, tevens heeft zij ervoor gezorgd dat we veel over Josie te weten komen. Het milieu waar ze uit komt heeft haar getekend voor het leven.

Het is een spannend en makkelijk lezend verhaal, actie en uitwerking van de personages zijn evenredig verdeeld. De naam Ramona loopt als een rode draad door dit verhaal en het is Regan prima gelukt om de persoon achter de naam tot het laatst geheim te houden, ik had echt geen idee waar de plot toe ging leiden.

De spanning bouwt steeds verder op en Quinn krijgt het emotioneel zwaar te verduren, ik ben benieuwd wat dit in het volgende deel voor Josie Quinn gaat betekenen. Dit boek van Lisa Regan is zeker een aanrader voor de liefhebbers van Angela Marsons, Carla Kovach, en Robert Bryndza.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Psychologie: 3
Plot: 4

Nu ben je van mij krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)