Tweestrijd & Doorbraak

Titel: Tweestrijd & Doorbraak
Auteur: Lauren Brooke
Serie: Heartland #5 & 6
Genre: Kind en jeugd, paarden
Uitgeverij: Kluitman
Vertaling: Sofie de Lint
Publicatiedatum: mei 2022 (herdruk)
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Amanda

Cover
Mooie cover voor deze derde omnibus met deel 5 en 6 van de jeugdboekenserie Heartland. Past goed bij de voorgaande twee heruitgaves. Uiteraard met een mooi paard op de cover.

Auteur
Lauren Brooke, pseudoniem van Linda Anne Chapman, is een Britse schrijfster van twee boekenseries bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar die van paarden houden, Paardenranch Heartland en Chestnut Hill. Van Paardenranch Heartland zijn 25 boeken verschenen.

Brooke reist geregeld naar de Verenigde Staten, vooral naar Virginia. In haar jeugd woonde ze op een boerderij en groeide ze op met paarden. Zelf heeft ze ook een paard. Al jong wist Brooke dat ze wilde gaan schrijven. Haar man is psycholoog en dierenarts en Brooke verwerkt zijn ervaringen in haar verhalen. Emoties ten gevolge van verdriet, verlies en pijn komen aan bod in de boeken.

Achterflap
Heartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde en zorg vangen Amy en haar familie er bange en mishandelde paarden op, zodat ze kunnen genezen van hun trauma’s uit het verleden en hun vertrouwen in mensen weer terugkrijgen. Als de nieuwe, drachtige merrie Melody ongelukkig terechtkomt, maakt Amy zich ernstig zorgen. Hoe gaat het nu met het veulen? Een schokkende onthulling van haar zus Lou zet Amy’s leven totaal op z’n kop. Amy begrijpt maar niet waarom het koppige paard Dawn zich tegen haar blijft verzetten. Haar opa kan ze niet om hulp vragen, want die is plotseling in het ziekenhuis opgenomen. Gelukkig staat Ty altijd voor haar klaar. Als een vriend, of is het meer dan dat?

Mijn mening

Door anderen te genezen, genezen wij onszelf.

Wat een heerlijke boeken (2 in 1) over Amy, Ty, Lou en Heartland waren dit weer. Als ik deze boeken lees, dan waan ik mij weer in mijn tienerjaren waarin ik dit soort boeken verslond! Zo bijzonder dat een boek je zoveel jaren later datzelfde gevoel kan geven. Een jeugdboek nog wel, terwijl ik inmiddels al ruim in de dertig ben. Zo zie je maar dat een boek geen leeftijd kent. Ook als volwassene kun je je op sommige momenten nog zo inleven in een jeugdboek. Zo meeleven met de ups en downs van de personages. Ondanks dat ik al jaren geen paard meer rijd, vind ik het nog steeds wondermooie beesten en heerlijk om erover te lezen.

Er komt een dag dat je weet dat alles goed is.

Amy is zo’n mooi en puur personage, ziet (bijna) altijd overal het positieve van in en zet zich vol overgave in voor de zorg van beschadigde paarden. Daarbij cijfert ze zichzelf meermaals volledig weg. Maar ondanks dat liggen haar eigen gevoelens toch regelmatig op de loer om ineens de kop op te steken. Meestal op de meest onverwachte momenten en wanneer het eigenlijk niet uitkomt. Tijdens het lezen weet je ergens wel dat het wel heel veel is wat ze doet en te verwerken krijgt, maar het past zo mooi in het verhaal.

Ik weet niet zo goed wat ik er verder nog over moet vertellen, maar ik heb genoten. Met meermaals een lach en soms ook zelfs een klein traantje, want als het niet goed gaat met een paard dan doet mij dat toch altijd een beetje verdriet. Ik hoop daarom dat de uitgever alle andere delen ook nog in heruitgaves gaat laten verschijnen, want ik ben nog lang niet klaar met Amy, Heartland en alle paarden!

Tweestrijd & Doorbraak krijgen van mij een dik verdiende 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Tweestrijd & Doorbraak

Leave a Reply

  • (not be published)