Sterrenjager

Titel: Sterrenjager
Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Juni 2022
Aantal bladzijdes: 380
Recensie: Miriam

Over de auteur 
Jen Minkman werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Nederland en werd lerares Engels. Sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever.  

Achterflap 
Berry woont met haar tweelingbroer Ozan en opa op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekend blog over bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Hun familie blijkt al eeuwenlang een belangrijk geheim te bewaren en de tijd is aangebroken het te onthullen. 
Samen met de mysterieuze Roth gaat de tweeling op weg. De tocht voert hen langs Latijnse inscripties, Tempeliers, kloosters en verborgen cryptes.  
Naarmate de tocht vordert en vijanden hen achtervolgen, voelt Berry de druk steeds verder toenemen. Want dit keer zijn ze niet alleen op zoek naar spannende verhalen of mysterieuze schatten. Dit keer gaat het om een strijd tussen licht en duisternis; om de toekomst van de mensheid zelf.  

Als ze een wens mocht doen die uitkwam, dan was het dat wat in de sterren stond, waarheid zou worden. 

Een boek van Jen Minkman gaat standaard op mijn die-wil-ik-heel-snel-lezen-lijstje, zo ook Sterrenjager. Die cover alleen al, hoe mooi is die! Het binnenwerk is ook prachtig: elk hoofdstuk begint met een foto waarop je kunt zien waar de personages zich op dat moment bevinden of waar ze naartoe zullen gaan. Heel tof gedaan en een mooie aanvulling op het verhaal.  

Als je nergens meer in gelooft, verdwijn je vanzelf.

Aan alles merk je dat het verhaal geschreven is door een auteur die haar huiswerk heeft gedaan. Tof hoe Minkman de Tempeliers, de Priorij met gemak verweeft met het paranormale, engelen en de Latijnse raadsels uit haar mouw schudt.  

Het duurt echter even voor het verhaal echt op gang komt en als dat eenmaal gebeurt, weet het me toch niet helemaal te pakken. Het verhaal had wat meer tempo en spanning mogen hebben.  
Aan de schrijfstijl ligt het niet. Die is als vanouds fijn, toegankelijk en vlot. Haar personages zijn goed neergezet, ze ontwikkelen zich naarmate het verhaal vordert en je krijgt een goed beeld van ze. Het is een divers gezelschap en dat is meteen waar het schuurt. O.a. non-binair, autisme, transgender, het is net even te veel van het goede. Begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal voor diversiteit en in dit verhaal is er duidelijk ruimte voor iedereen, maar op een of andere manier voelt het wat geforceerd en dat is jammer.   

Ik zie je, Sterrenjager.

Sterrenjager is een verhaal over liefde, vriendschap, hoop en bovenal vertrouwen. Als je van geschiedenis houdt, paranormale mysterie en avontuur, dan is Sterrenjager zeker een aanrader. Ik zet het volgende boek van Jen Minkman in ieder geval alvast op mijn lijstje.  

3 sterren voor Sterrenjager 

Waardering: 3 uit 5.

Miriam 

Leave a Reply

  • (not be published)