Alles op alles

Titel: Alles op alles
Auteur: Marijke Vos
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: Mei 2022
Aantal bladzijdes: 278 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur. Eerder verschenen van haar hand de romans ‘Ik kom je halen!’ en ‘Van Chanel naar flanel’. Naast dat ze passie heeft voor schrijven, houdt Marijke van boeken, schoenen en wijn. In willekeurige volgorde.

Achterflap:
Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Mijn mening:
Alles op alles heeft mij een paar heerlijke uurtjes leesgenot bezorgd. Ik werd meegevoerd naar een mooi landgoed in Engeland, het gaf mij een sprookjesgevoel.

Nadja is een heerlijke meid die in eerste instantie iedereen het voordeel van de twijfel geeft.

Ze is (te) goed van vertrouwen en dat komt haar met momenten erg duur te staan.

Ze ervaart dat je niet alle mensen moet beoordelen op hun uiterlijk, een eigenschap waar veel mensen de fout mee ingaan.

Alles op alles bevat alles wat een feelgood nodig heeft, het is een verhaal wat verschillende emoties oproept maar je vooral laat genieten van de liefde. Marijke Vos heeft een manier van schrijven waarbij vooral de personages tot leven komen, je hebt het idee dat je iedereen kent en je krijgt het gevoel of je lijfelijk aanwezig bent en mee kunt genieten van alle gebeurtenissen.

Alles op alles is zo’n boek dat je leest om de realiteit te vergeten en even lekker weg te zwijmelen.

Alles op alles krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)