De geheimen van de kostschool

Titel: De geheimen van de kostschool
Auteur: Lucinda Riley
Genre: Detective
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaald door: Anna Livestro
Publicatiedatum: Mei 2022
Aantal bladzijdes: 473 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lucinda Riley (1965 – 2021) is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Ze schreef de immens populaire Zeven zussen-serie. Wereldwijd werden er al meer dan veertig miljoen exemplaren van haar romans verkocht, waarvan ruim 4,5 miljoen in Nederland en België.

Achterflap:
Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

De geheimen van de kostschool is een razend spannend verhaal waarin familiebanden en hartverscheurende geheimen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt.

Mijn mening:
Als fan van de boeken van Riley was ik natuurlijk ook reuzebenieuwd naar deze detective.

Een heel andere manier van schrijven dan ik van haar gewend was maar wat heb ik me weer vermaakt zeg. Het verhaal an sich was voor mij niet bijster origineel, ik heb meerdere boeken gelezen die veel gelijkenissen hebben. Maar wederom is het de schrijfstijl van Riley die mij zo wist te boeien.

Het is te merken dat het verhaal al jaren geleden geschreven is, de sociale media loopt in De geheimen van de kostschool nog flink achter, daarin hebben we echt de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Riley was een auteur met vele kwaliteiten zo blijkt maar weer, een detective schrijven was ook zeker aan haar besteed.

Het is van het begin tot het eind speuren en puzzelen geblazen, natuurlijk heeft Riley haar personages ook de nodige aandacht gegeven maar in dit boek voert toch de speurtocht naar de dader de boventoon. Het verleden is hierin zeker zo belangrijk als het heden, en dat is dan wel weer een herkenbaar iets waar Riley altijd gebruik van maakte, zij hield van geschiedenis en achtergrondinformatie, alleen is dat in dit boek meer verweven en niet verdeeld in hoofdstukken zoals we meestal van haar gewend waren.

De lezer wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet, je denkt te weten welke kant het opgaat maar toch heeft Riley het voor elkaar gekregen om middels een paar plottwists de waarheid pas op het eind boven water te krijgen.

De geheimen van de kostschool heeft mij zeer verrast, erg jammer dat deze auteur niet meer in ons midden is om aan haar schrijverskwaliteiten een vervolg te kunnen geven.

Ik blijf het knap vinden hoeveel dikke pillen zij heeft geschreven waarvan de kwaliteit stabiel is gebleven en dan ook nog in een verschillend genre, petje af!

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

De geheimen van de kostschool krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)