Wat zou je (eventueel) nog in de vakantiekoffer mee kunnen nemen?

De Cock en een dodelijk spel – Baantjer (2 augustus)

De Cock wordt opgeschrikt door de dood van de jonge tennisspeler Daniël Sanders, die vermoord is aangetroffen in een sportschool op de Wallen. Deze Daniël blijkt een talentvolle speler te zijn geweest, die na zijn jonge jaren op de Amsterdamse tennisclub GSM, meedraaide in het harde profcircus. Tijdens het onderzoek blijkt deze vriendelijke jongen echter ook een duistere kant te hebben, en naarmate het onderzoek vordert ontdekken De Cock en Vledder dat de tennisprof onderdeel lijkt te zijn van een sinister spel…

Het duivelsplateau – Preston & Child (16 augustus)

In het derde deel van waanzinnig populaire reeks met archeoloog Nora Kelly van #1-bestsellerauteurs Preston & Child ontdekken Nora Kelly en Corrie Swanson twee lijken op de plaats van een neergestorte ufo. Lucas Tappan, een rijke en excentrieke miljardair, en oprichter van Icarus Space Systems, benadert het archeologisch instituut van Santa Fe met een voorstel voor een opgraving – en een flinke donatie. Om de broodnodige publiciteit te regelen voor de geprivatiseerde ruimtereisindustrie wil hij een wetenschappelijke archeologische opgraving van het Roswellincident in 1947 financieren. Het instituut gaat akkoord en Nora Kelly krijgt, tegen haar zin in, de opdracht toegewezen. In plaats van bewijs van een neergestorte ufo vindt Nora meteen twee onbekende lijken begraven op de locatie. Omdat het gebied onder de jurisdictie van de FBI valt, wordt agent Corrie Swanson ook op de zaak gezet. De ontdekking opent uiteindelijk een doos van Pandora: mysteries, atoomspionage en een bedreiging die ieders leven op het spel zet.

Jager in de nacht – Chris Carter (9 augustus)

Een onbekende vrouw wordt dood aangetroffen in een verlaten slagerij. Haar lichaam heeft geen verwondingen, maar haar lippen zijn dichtgenaaid. Pas tijdens de autopsie ontdekt de patholoog hoe gruwelijk de daad werkelijk is…

Profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia worden op de zaak gezet om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Maar wanneer hun onderzoek botst met een vermissingszaak die door een privédetective wordt onderzocht, rijst bij Hunter het vermoeden dat de dader het op meerdere vrouwen gemunt heeft. De jacht op deze obsessieve moordenaar, een stalker voor wie liefde grenst aan pure haat, is nu pas echt geopend.

Zussen – Michelle Francis (1 augustus)

Is bloed echt dikker dan water? Abby en Ellie waren als kinderen al niet hecht, maar nu ze volwassen zijn is de koelte uitgegroeid tot een diepgewortelde wrok. Abby is stikjaloers op Ellies prachtige uiterlijk en op het feit dat zij hun moeders favoriet is. Ellie op haar beurt benijdt Abby om haar perfecte echtgenoot en hun luxe villa op het zonovergoten Italiaanse eiland Elba.

Als Abby haar zus en moeder uitnodigt om op Elba te komen logeren, zien de zussen dit als een kans om naar elkaar toe te groeien. Maar van een zonnige, ontspannen vakantie komt niets terecht. Het gedrag van hun moeder doet de spanning al snel stijgen. Zeker als Ellie begint te vermoeden dat Abby en hun moeder een geheim delen dat de hele familie in gevaar brengt. Ze moet hen confronteren – maar hoe doe je dat als er geen groter gevaar is dan elkáár vertrouwen?

De moord in Oxford – Ruth Ware (9 augustus)

Toen Hannah Jones naar Oxford kwam, was April de eerste die ze ontmoette. April was de ultieme it-girl en samen met Will, Hugh, Ryan en Emily vormden ze een groepje onafscheidelijke vrienden. Tegen het einde van het tweede semester was April dood. Nu, tien jaar later, verwachten Hannah en Will hun eerste kind, en John Neville, veroordeeld voor de moord op April, is in de gevangenis overleden. Maar dan komt een journalist met nieuw bewijs dat Neville mogelijk onschuldig was. Terwijl Hannah weer contact opneemt met oude vrienden en dieper in het mysterie van Aprils dood duikt, realiseert ze zich dat de vrienden die ze dacht te kennen allemaal iets te verbergen hebben – waaronder een moord…

Niets meer te zeggen – Karen McManus (30 augustus)

Vijf jaar geleden verliet Brynn Saint Ambrose School na de schokkende moord op haar favoriete leraar. Het lichaam van meneer Larkin werd door drie studenten gevonden in het bos achter hun school. De zaak werd nooit opgelost. Nu Brynn met haar droomstage bij een misdaadshow begint, is ze vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Zonder de getuigenis van een van de drie leerlingen, Tripp Talbot, waren de andere twee misschien veroordeeld voor de moord. Tripp is nooit vergeten wat hij die dag voor hen heeft gedaan. Net zomin is hij vergeten dat alles wat hij de politie vertelde gelogen was. Terwijl Brynn onderzoekt wat er die dag in het bos is gebeurd, ontdekt ze geheimen die alles zouden kunnen veranderen. Vijf jaar geleden kwam iemand weg met moord. En die moordenaar loopt nog steeds vrij rond…

Een perfecte dag – Romy Hausmann (17 augustus)

Al veertien jaar lang verdwijnen er meisjes tussen de zes en tien jaar oud. Rode linten wijzen de politie de weg naar hun lichamen, maar van de dader ontbreekt elk spoor. Tot op een avond de internationaal bekende filosofieprofessor Walter Lesniak wordt gearresteerd, in het bijzijn van zijn dochter Ann. De aanklacht: moord op tien jonge meisjes. De roddelpers weet er wel raad mee en noemt hem in de koppen de ‘moordprofessor’. Ann weet echter zeker dat haar vader onschuldig is en is vastbesloten dat te bewijzen. Dan worden er opnieuw rode linten aangetroffen…

Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer (1 augustus)

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Ik moet je verraden – Ruta Sepetys (23 augustus)

Roemenië, 1989. De 17-jarige Cristian Florescu droomt ervan om dichter en filosoof te worden. Maar Roemenen zijn niet vrij om te dromen. Het land is in de greep van een maniakale dictator, Nicolae Ceausescu, die met harde hand regeert. Leugens, spionage en het zaaien van angst zijn aan de orde van de dag. Als Cristian wordt gechanteerd door de geheime politie staat hij voor een groot dilemma: verraadt hij iedereen van wie hij houdt – of gebruikt hij zijn nieuwe positie om het kwaadaardigste regime in Oost-Europa van binnenuit te ondermijnen?

Slipjacht – Jowi Schmitz (19 augustus)

Matteo wil verdwijnen, want zijn vader is van plan om hem naar een psycholoog te sturen. Matteo maakt namelijk nogal graag bloederige tekeningen. Tijdens een excursie naar De Hoge Veluwe grijpt hij zijn kans. Hij begraaft zijn mobiel en verstopt zich in het bos. Als ’s nachts de bliksem inslaat, vindt hij een jong vosje. Matteo ­besluit om voor hem te zorgen. De volgende ochtend blijkt dat de jacht is geopend. De jacht op ­Matteo en de vos. De school jaagt, Matteo’s vader jaagt, de honden ­jagen. Matteo maakt zich geen zorgen. Hij en de vos zijn slimmer dan de ­jagers. Dit gaat ze lukken. Maar wat hij niet weet, is dat er nóg iemand is. Iemand anders die wakker is geschrokken door de blikseminslag. ­Iemand die nóg ongelukkiger, nóg driftiger en in elk geval véél gevaarlijker is dan Matteo…

Het wonderbaarlijke wolparadijs – Manuela Inusa (16 augustus)

Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit en haakt ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en ze weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.

De boekenfluisteraar – Carsten Henn (2 augustus)

Tijdens een van zijn wandelingen komt Kollhoff de negenjarige Schascha tegen, die erop staat hem te vergezellen. Schascha is pienter en grappig, maar onder haar opgewekte masker gaat een eenzaam meisje schuil dat het thuis niet makkelijk heeft. De twee raken aan elkaar verknocht en Schascha wordt een vast onderdeel van Carls avondroutine. Dan slaat het noodlot toe: Carl verliest onverwacht zijn baan en de inboedel van zijn winkel wordt verkocht. In deze moeilijke tijden zal hij de kracht van zijn geliefde verhalen, zijn trouwe klanten en zijn negenjarige metgezel hard nodig hebben om zijn leven weer op de rit te krijgen.

Reunie in Toscane – Annemartien Berkelaar (19 augustus)

In ‘Reünie in Toscane’ van Annemartien Berkelaar gaat het verhaal van de hechte vriendinnengroep verder. Iedereen staat op een ander punt in het leven. Chloë en Roberto gaan eindelijk trouwen, waar anders dan in het prachtige Toscane? Maar niet ieders leven is zo mooi en romantisch. Relaties staan onder druk door een postnatale depressie, verschillende levensdoelen, twijfels en nieuwe liefdes. Kan iedereen de relatie redden, zonder zichzelf te verliezen? De emoties lopen hoog op en komen tot uitbarsting rond de bruiloft.

De kleuren van de liefde – Cristina Caboni (2 augustus)

In de zomerroman De kleuren van de liefde van bestsellerauteur Cristina Caboni heeft Stella een uniek talent: niet alleen kan ze geweldig schilderen, maar ze ziet de wereld ook nog eens in technicolor. Elke kleur heeft zijn eigen gevoel en zijn eigen betekenis. Maar dan raakt Stella haar baan kwijt, en valt al haar houvast weg. De kleurrijke wereld die ze altijd kende heeft plotseling alleen nog maar grijstinten.

Stella besluit haar oudtante Letizia op te zoeken. Als ze bij haar op zolder een koffer vol tekeningen vindt, voelt Stella meteen de kleuren en haar gevoel weer in haar opleven. Wie heeft deze mysterieuze tekeningen gemaakt, en wat houdt haar oudtante verborgen?

Tijdens haar zoektocht naar antwoorden stuit Stella op een indrukwekkend familiegeheim, waardoor ze Letizia nooit meer in hetzelfde licht zal zien…

Margot & Olivia – Alexandria Bellefleur (16 augustus)

Olivia’s leven loopt niet volgens plan. Ze is bijna dertig, gescheiden, en het voelt niet alsof ze echt heeft geleefd. Dan ontmoet ze Margot via een datingapp. Margot is niet op zoek naar liefde, maar naar casual hook-ups en Olivia lijkt de perfecte kandidaat. Olivia is echter niet de enige die nieuwe ontdekkingen doet. Hoe meer tijd ze met elkaar spenderen, hoe leuker het wordt. Durft Margot zich kwetsbaar op te stellen en een relatie te beginnen?

Leave a Reply

  • (not be published)