De zwarte wolvin

Titel: De zwarte wolvin
Auteur: Juan Gómez-Jurado
Serie: Antonia Scott #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Jos Kockelkoren
publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 395
Recensie: Bianca

Over de auteur
Juan Gómez-Jurado is een van de grootste thrillerauteurs van Spanje. Met zijn Antonia Scott-trilogie veroverde hij de bestsellerlijsten en de harten van vele lezers en critici. Wereldwijd werden er al miljoenen boeken van hem verkocht, zijn werk verschijnt in meer dan veertig talen en de Antonia Scott-trilogie wordt momenteel verfilmd door Amazon prime.

Achterflap
Zeven maanden nadat Antonia Scott en Jon Gutiérrez hun vorige zaak hebben afgerond, treffen ze elkaar aan de oever van de rivier de Manzanares. In de rivier, die dwars door Madrid loopt, is een drijvend lijk aangetroffen. Antonia concludeert dat het slachtoffer van grote hoogte in de rivier is terechtgekomen. Is ze van een brug gesprongen, of geduwd?

Terwijl Jon en Antonia zich opmaken om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, belt Mentor hen met de boodschap dat ze onmiddellijk naar Marbella moeten afreizen. Ze moeten koste wat het kost Lola Moreno opsporen, de vrouw van een beruchte Russische maffioso die diezelfde ochtend dood is aangetroffen. Mentor vermoedt dat Lola waardevolle informatie kan verschaffen over de maffia in Spanje. Het enige probleem? Sinds de moord op haar man is Lola verdwenen. En Antonia en Jon blijken niet de enigen die naar haar op zoek zijn.

Mijn mening
Het is een must om eerst De rode koningin te lezen, in dit eerste deel maak je kennis met Antonia Scott en Jon Gutiérrez, op zijn zachtst gezegd een opmerkelijk duo.

Vervolgens ga je verder in De zwarte wolvin, door de achtergrondinformatie uit het eerste deel zit je er direct goed in, Antonia en Scott hebben even een rustmoment gehad maar moeten nu weer vol aan de bak, en hoe!

Dit tweede deel vind ik beter dan het eerste deel, het verhaal vraagt meer van de lezer, er gebeurt meer, en daarmee doel ik op alle fronten. Er zit meer actie in en de personages komen steeds beter tot uiting. Vanwege de achtergrondinformatie uit het eerste deel zijn veel personages bekend en pak je de draad op waar je gebleven was.

Gómez-Jurado heeft een aparte schrijfstijl, niet alle zinnen lezen even lekker weg, maar dat kan natuurlijk ook aan de vertaling liggen, ik twijfel. Buiten dat is de manier van schrijven heel fijn, het is beeldend en ik begrijp heel goed dat de boeken verfilmd worden.

Het boek is opgebouwd in 4 delen, elk deel steeds begint met een illustratie passend bij het betreffende deel, vervolgens bevat elk deel weer een aantal korte hoofdstukken, dit zorgt ervoor dat je snel door het boek heen bent.

Gómez-Jurado vraagt met klem om echt helemaal niets van de plot of de ontknoping weg te geven zodat elke lezer zelf kan ontdekken welke kant het verhaal opgaat, daar ben ik het helemaal mee eens. De zwarte wolvin is een ingenieus vervolg op De rode koningin, de kwaliteit van het verhaal is gestegen en ik kijk nu al verlangend uit naar het slotdeel.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 4
Spanning: 5
Plot: 4
Leesplezier: 5
Psychologie: 5

De zwarte wolvin krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)