Het laatste overzicht van wat er zoal in augustus zal verschijnen:

Obsessie – Jet van Vuuren (9 augustus)

Na een turbulente jeugd en veel gedoe in de liefde heeft Laura op haar vijftigste eindelijk de ware gevonden in Kees, een avontuurlijke vlieginstructeur die een fijne nieuwe invulling aan haar leven geeft. Tot hij op een dag verongelukt bij een vliegongeval. Laura stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Na zijn dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar ook met een schuldenlast achtergelaten.

Noodgedwongen doet ze een beroep op haar oude huisgenoten uit haar studententijd. Ze trekt tijdelijk in bij een van hen in de hoop daar even rust te vinden, maar al snel blijkt dat onverwerkte zaken uit het verleden haar nog dieper de ellende insleuren. Zal het Laura lukken hierdoorheen te komen?

De prooi – Yrsa Sigurdardottir (25 augustus)

Tijdens de koudste dagen van het jaar is een reddingsteam op de afgelegen hoogvlakten van IJsland op zoek naar een groep vermiste mensen. Wat bezielde deze groep om midden in een sneeuwstorm, bij extreme kou, op pad te gaan? Waarom verlieten ze de eenvoudige hut waar ze verbleven, totaal onvoorbereid op de barre weersomstandigheden?
Ondertussen vinden er op het schiereiland Stokksnes mysterieuze gebeurtenissen plaats. Er wordt een onverklaarbare plas bloed gevonden in de sneeuw, een kinderschoen duikt op tientallen jaren nadat die begraven was en in de rotskust bij de zee ontstaat een groot zwart gat, dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de mensen lijkt te hebben.

Moordende hitte – Sophie Wester (3 augustus)

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte. De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

Het appartement – Lucy Foley (9 augustus)

Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn een kleurrijk en niet bepaald vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

IJskoude leugens – Eva Bjorg Aegisdottir (23 augustus)

Als een depressieve alleenstaande moeder verdwijnt, lijkt het zelfmoord, maar zodra haar lichaam wordt gevonden, staat de IJslandse rechercheur Elma voor een verbijsterend, huiveringwekkend onderzoek.

Alleenstaande moeder Maríanna verdwijnt en door het briefje op de keukentafel gaat iedereen uit van zelfmoord. Dan wordt zeven maanden later haar lichaam gevonden op de lavavelden en het wordt duidelijk dat ze slachtoffer was van moord. Rechercheur Elma neemt de zaak onder de loep en die zaak wordt steeds complexer naarmate het aantal verdachten groeit. Elma volgt het spoor terug tot aan de jeugd van Maríanna, een meisje dat nooit was zoals anderen…

Wintereiland – Katrine Engberg (2 augustus)

Jeppe Kørner is met verlof van de politie en houdt zich tijdens de winter schuil op het eiland Bornholm. In Kopenhagen heeft Anette Werner nu de leiding over het onderzoek naar een onthoofd lichaam dat is opgegraven in een speeltuin. Esther de Laurenti werkt op Bornholm aan een biografie over een antropologe met een geheimzinnig verleden: Margrethe Dybris. Wanneer Jeppe een helpende hand biedt bij de zagerij op het eiland belandt hij onbedoeld midden in een sinister mysterie. Hij zal opnieuw met Anette en Esther moeten samenwerken als ze de geheimen van het eiland willen onthullen en de moordenaar willen stoppen voor hij opnieuw toeslaat.

Escape Room 2.0 – Maren Stoffels (24 augustus)

‘Jullie zijn uitverkoren om deel te nemen aan dit nieuwe spel: Escape Room 2.0. Je mag één persoon meenemen. Degene die je het meest vertrouwt. Je allerbeste vriend.’
Nordin krijgt een uitnodiging voor een nieuwe escape room. Hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Eenmaal binnen blijkt dat je moet wisselen met een ander team. Nordin moet niet samen, maar tégen Zora spelen. Wat moet je doen als je beste vriend plotseling je grootste tegenstander wordt? Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor de ander. Hoe ver ga je om te winnen?
Kies je voor jezelf of offer je jezelf op?

Wat wij niet zagen – Karin van der Laan (15 augustus)

Hoe goed ken je elkaar nou echt? Na een ingrijpende gebeurtenis ontmoeten vier vrienden elkaar weer op vakantie. Een week samen weg is een gewoonte die hun ouders al jaren hebben. Behalve vorig jaar. Toen hebben ze de vakantie overgeslagen. Wat is er gebeurd en waarom is de sfeer nu zo gespannen? Rosalie, Pelle, Sara en Est proberen elkaar weer te vinden en er het beste van te maken. Maar alles is anders. Er ontbreekt iets. Ze hebben alle vier hun eigen gevoelens over de situatie. Langzaam wordt duidelijk dat herinneringen niet altijd te vertrouwen zijn. En dat schuldige niet zomaar aan te wijzen is. Een rauw en eerlijk verhaal over opgroeien, vriendschap en gemis.

X-scape – Michael Sels (9 augustus)

Amber wordt wakker op een onbekende plek. Het is er pikdonker en ze weet niet hoe ze daar beland is of hoe ze er wegkomt. Bovendien knelt er iets om haar pols. Een vreemde, metalen band die ze maar niet uitkrijgt.

Een vrouw, een man en twee jongens delen haar lot. Zelfde metalen polsband, zelfde angstige gevoelens, zelfde prangende vragen. En toch kennen ze elkaar niet. Wie heeft die vijf onbekenden daar samengebracht? En waarom?

Intussen heeft Amber andere kopzorgen. Net voor ze ontvoerd werd, vertelde haar beste vriendin Laura dat ze niets meer met haar te maken wil hebben. Amber weet wel wat er speelt, maar ze begrijpt niet waarom dat ertoe doet.

Terwijl haar vier onbekende lotgenoten op zoek gaan naar de uitgang, gaat Amber op zoek naar zichzelf.

Een zomer om van te dromen – Holly Martin (30 augustus)

‘Een zomer om van te dromen’ gaat over Eva, die niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

Vrij uitzicht – Anna E. Collins (26 augustus)

Dani Porter wil wraak. Niet alleen is haar (nu dus éx-) verloofde een maand voor hun bruiloft vreemdgegaan, maar het was nota bene met de makelaar die hun het huis-met-uitzicht had verkocht waar ze samen oud in zouden worden. Dani’s oplossing: het stukje grond naast dat huis kopen en er een klein, onooglijk, maar vooral hóóg wraakhuis op laten bouwen. Wég uitzicht… Samen met architect Wyatt, haar irritante en arrogante collega, gaat Dani met het ontwerp aan de slag. Maar gaandeweg begint het project minder om wraak op haar ex te draaien, en meer om de intrigerende Wyatt, die onder al dat chagrijn onvermoede kanten blijkt te hebben…

Ontsnap naar de Provence – Jo Thomas (1 augustus)

Del en haar man Ollie zijn verhuisd naar een schattig klein dorpje in de Provence. Voorbij zijn hun ruzies, voorbij de zware jaren, vanaf nu gaan ze een zonnige toekomst tegemoet! Tenminste, dat was het plan. Maar het leven loopt nooit zoals je had gepland, of wel?

Nog geen zes weken na aankomst staan ze opnieuw de verhuiswagens in te pakken. Tot Del beseft dat in de Provence blijven – zonder Ollie – haar echt gelukkig zou maken. En terwijl Ollie op de terugweg is naar Engeland, moet Del in haar eentje de torenhoge hypotheek van hun vervallen boerderij afbetalen, en dat van de opbrengst van een handjevol lavendelplanten. Hoe krijgt ze dit in godsnaam voor elkaar? Dan komt ze op een lokaal marktje de niet-onaantrekkelijke Fabian tegen, die haar een oud receptenboek verkoopt. Del raakt volledig in de ban van het boek en bakt de ene heerlijkheid na de andere. Zou haar nieuwe passie haar kunnen helpen om eindelijk het verleden los te laten en een nieuw begin te maken?

De ongewenste doden – Chris Lloyd (12 augustus)

Parijs, 14 juni 1940. De dag dat de nazi’s de stad binnenvallen, weet elke Parijzenaar dat niets meer hetzelfde zal zijn. Zo ook rechercheur Eddie Giral, die na het overleven van de Eerste Wereldoorlog nooit meer in een oorlog terecht wilde komen. Nu kan hij niets anders doen dan machteloos toekijken terwijl zijn geliefde Parijs voorgoed verandert in een onherkenbare stad onder leiding van de Duitsers.

Als vier vluchtelingen dood worden gevonden – vergast in een vrachtwagen – besluit Eddie Giral dat hij koste wat het kost gerechtigheid voor deze moorden wil. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij een weg zien te vinden tussen de bezetters en het verzet, de waarheid en de leugens en tussen de man die hij is en de man die hij was.

Al snel komt hij erachter dat de vrienden die hij maakt wellicht toch zijn vijanden zijn en dat er een groter spel wordt gespeeld waar hij – of hij dat nu wil of niet – onherroepelijk deel van uitmaakt. Welke rol zal Eddie Giral moeten vervullen om in deze tijd te overleven?

Pleasant Valley – Jolanda Ivonne Clement (24 augustus)

1973. Shannon ‘Kite’ Vickerson is een verlegen meisje van negen dat met haar ouders en zus Margret in een groene buitenwijk van Chicago woont. Bij de Vickersons is alles ogenschijnlijk perfect. Toch durft Kite alleen maar over straat met haar vlieger, waarachter ze zich kan verschuilen. Dan komt er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk wonen: de Finches. Ze zijn luid, maken rotzooi en de kinderen lopen in pyjama over straat. De buren steken de koppen bij elkaar om het gezin zo snel mogelijk weg te werken. Pogingen daartoe lopen verschrikkelijk uit de hand en dan blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld zijn. Zus Margret zoekt haar toevlucht bij de buren. Kite wordt aan haar lot overgelaten en stevent af op een tragedie. Jarenlang torst ze alles met zich mee, totdat ze als zeventienjarige besluit op te graven wat het licht niet verdragen kon.

Leave a Reply

  • (not be published)