Eens in je leven

Titel: Eens in je leven
Auteur: Marijke Vos
Genre: Feelgood
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: Juni 2022
Aantal bladzijdes: 332
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke Vos (1985) is auteur, vertaler en schrijfdocent. Na een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit werd ze ontdekt en schreef ze onder andere Ik pleit voor jou! En Wedden dat ik blijf. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en ambitieuze wijnfanaat.

Achterflap:
Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.
Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Mijn mening:
Het is weer feelgood ten top, vooral genieten van het verhaal en de personages die hierin de hoofdrol spelen. Marijke Vos schrijft haar verhalen op een dermate integere manier dat je het echt voelt, en dan maakt het niet uit of het blijdschap, boosheid of verdriet is wat op dat moment de boventoon voert.

De originaliteit in dit verhaal was voor mij iets minder, verschillende herkenningen uit eerder gelezen feelgood verhalen, maar dat maakte het genieten zeker niet minder.

Het gaat om dromen najagen en bewuste keuzes maken, het zijn zo van die onderwerpen waarbij je heerlijk weg zwijmelt en ik eerlijk moet bekennen dat ik soms best een beetje jaloers werd op de hoofdpersoon.

Eens in je leven voeg ik toe aan mijn favorietenlijstje maar inmiddels weet ik dat elk boek van Marijke Vos garant staat voor een paar uurtjes heerlijk leesgenot waarbij ik even lekker alles de boel de boel laat, mee op reis ga met de hoofdpersonages en daarbij het echte leven even helemaal los kan laten.

Eens in je leven krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)