James Patterson

Titel: Klopjacht
Auteur: James Patterson
Serie: Alex Cross #27
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door: Waldemar Noë
Publicatiedatum: april 2022
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Auteur
James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club.

Een groot aantal van zijn boeken schreef hij samen met coauteurs, onder wie Michael Ledwidge, Maxine Paetro en J.D. Barker. Daarnaast schreef hij twee boeken samen met Bill Clinton en ook een thriller met Dolly Parton. James Patterson woont en werkt in Florida.

Achterflap
De vrienden Alex Cross en John Sampson staan op het punt om samen de ruige wildernis van Montana in te trekken als ze worden opgeroepen bij een moordzaak in Washington. Samen met Ned Mahoney storten ze zich op het onderzoek, zich niet bewust van het veel grotere kwaad dat dreigt.

M, de mysterieuze moordenaar die Cross al jaren achtervolgt, is weer opgedoken en lijkt ongrijpbaarder dan ooit. Het spoor leidt ze dieper de wildernis in, waar Cross en Sampson als opgejaagd wild hun krachten moeten bundelen, en hun overlevingsdrang moeten inzetten.

Mijn mening

Las familias muertas no cuentan cuentos. (Dode families vertellen geen verhalen.)

Tja, Alex Cross deel 27… Wat valt er nog te vertellen over Cross? Ik denk dat de meeste mensen hem wel kennen. Zo niet, dan heb je nog 27 boeken voor de boeg om hem te leren kennen. Net als in de andere delen wordt Cross ook nu weer betrokken bij een onderzoek van de FBI. Dit keer een onderzoek naar gemartelde en vermoorde overheidsagenten. Bree, de vrouw van Cross, gaat naar Parijs om onderzoek te doen naar een vooraanstaande CEO van een groot bedrijf om misstanden bloot te leggen. Hier raakt ze verzeild in een soort wildwestschietpartij. Als er dan ook nog een drugskartel bij betrokken raakt, dan heb je het plaatje wel ongeveer rond. Veel doden, veel schietpartijen met grof geschut (machinegeweren, granaatwerpers, scherpschutters enzovoorts), achtervolgingen en verdenkingen. Al met al is het ook nu eigenlijk weer net een beetje te veel van het goede. Waarom blijf je ze dan lezen? Ja, ik ben toch steeds weer benieuwd waar Cross nu weer in verzeild raakt. En daarnaast, de boeken zijn eenvoudig en vlot geschreven. Korte hoofdstukken en simpel taalgebruik zorgen ervoor dat je door het boek heen vliegt, net als de kogels die je om de oren vliegen. Laten we het erop houden dat het lekker leesvoer is voor tussendoor.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3

Klopjacht krijgt van mij 3,5 ster.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)