Dat viel toch best mee….of is jouw nog-te-lezen stapel enorm gegroeid?

Volbloed – Pieter Aspe (15 september)

Volbloed omvat vier nooit eerder gebundelde misdaadverhalen van Pieter Aspe. In Grof wild verrast een vrouw haar echtgenoot met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga. In De Japanse tuin wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met op het lichaam een lidkaart van de bibliotheek. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht. In Kat en muis wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor de gehaaide vrouw in een bang muisje verandert. In De laatste rit onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Al gauw blijkt dat diverse mensen zich merkwaardig gedragen zodra de speurders te dicht in hun buurt komen.

Het land van Danelagh – Bjorn Andreas Bull-Hansen (13 september)

Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Zijn land in Vingulmork is op wrede wijze van hem afgenomen door Ros, de moordenaar van zijn vader. Torstein en zijn mannen reizen af naar Canterbury: hij hoopt dat de monniken daar – vrijwillig of desnoods met het zwaard op de keel – zijn ernstig gewonde zoon kunnen genezen.

Ondertussen is er een oorlog op komst: Sweyn Vorkbaard is vastbesloten om Ethelred van de troon te stoten en zelf heerser te worden van het Engels-Deense rijk. Torstein weet dat hij zijn bondgenoten voorzichtig moet kiezen en mee zal moeten vechten voor de Deense koning. Hij weet ook dat hij gezocht wordt en steeds minder bondgenoten overhoudt. Daarbij vreest hij voor de veiligheid van zijn vrouw Sigrid en hun zoons.

Vermist – Simon Beckett (13 september)

Tien jaar geleden werd het leven van agent Jonah Colley verwoest door de verdwijning van zijn jonge zoon Theo. Een vraag om hulp van een oude vriend leidt Jonah naar de ontdekking van vier lichamen – genadeloos toegetakeld en voor dood achtergelaten. Er is nog maar een slachtoffer in leven. Colley wordt vervolgens zelf verdachte in de zaak, maar hij ontdekt ook een netwerk van leugens en geheimen over de mensen die hij dacht te kennen. Het dwingt hem vragen te stellen over wat er werkelijk al die jaren geleden is gebeurd…

De vlucht van het vierde oktober – Tomas Ross (8 september)

Amsterdam, 4 oktober 1992
Op deze zondagavond boort vlucht LY1862 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al, zich om 18.36 in de flatgebouwen Groeneveen en Kruitberg van de Bijlmermeer. De laatste woorden van de piloot zijn: ‘Going down, going down, copied going down…’ In de enorme vuurzee worden 31 flatwoningen in één klap weggevaagd, en laten minimaal 43 mensen het leven.
Al snel doen verhalen de ronde over mannen in witte pakken en een mysterieuze lading van het verongelukte vliegtuig. Zowel de Israëlische als de Nederlandse autoriteiten ontkennen die in alle toonaarden. De blackbox met vluchtgegevens wordt nooit gevonden.
Paramaribo, oktober 1997
Een Nederlandse arts constateert tot zijn verbijstering dat een jonge patiënt overleed aan de gevolgen van radioactieve straling waaraan hij jaren geleden moet zijn blootgesteld. In zijn tas wordt een mysterieuze zwarte cassette gevonden. De naam van de jongen luidt Percy Goedschalk en op de vierde oktober 1992 rende hij voor zijn leven door de hel die de Bijlmermeer was geworden…
Wordt het raadsel van de mysterieuze lading ooit opgelost? En wat heeft deze vlucht te maken met de terughoudende houding van de Nederlandse regering tegenover het bewind van Desi Bouterse?

Wraak – Christian De Coninck (22 september)

In een Brusselse kerk wordt het lichaam gevonden van de pastoor die op gruwelijke wijze is vermoord. Het team van Goris staat voor een raadsel. Het mysterie wordt nog groter wanneer ’s anderendaags een slager op een nog afschuwelijkere manier van het leven wordt beroofd.

Goris zit met de handen in het haar als blijkt dat er geen verband is tussen beide slachtoffers. Maar dat verandert wanneer er foto’s van de slachtoffers in de pers verschijnen die alleen de dader kan hebben gemaakt.

Heeft Goris te maken met een sadistische seriemoordenaar of steekt er iets anders achter?

Ondertussen blijven er slachtoffers vallen.

Dodelijke gelijkenis – Gauke Andriesse (20 september)

Het is begin 1964 als een van de artsen van het Maryland Asylum for the Insane halfdood wordt aangetroff en in zijn eigen operatiezaal. Het lijkt erop dat hij het slachtoff er is geworden van een opzettelijk verkeerd uitgevoerde lobotomie, een ingreep waar hij zelf in gespecialiseerd was.

Leo Boorman, rechercheur van de divisie Moordzaken van de Baltimore Police Department, wordt op de zaak gezet, maar nog voordat het onderzoek echt is begonnen wordt er een volgend slachtoff er gevonden: ditmaal is het de hoofdzuster van het Asylum. Zij is eveneens ‘behandeld’ met een therapie die ze zelf toepaste op patiënten, en vervolgens om het leven gebracht. Niet lang daarna volgen meer doden, waaronder ook iemand uit de hoge kringen van de samenleving.

Tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog en een maatschappij die in de ban is van raciale spanningen gaat Boorman op jacht naar deze wrede seriemoordenaar. Een race tegen de klok die hem niet alleen de wereld van de psychiatrische instellingen in voert, maar hem ook op het spoor brengt van enkele zelfmoorden onder leerlingen van een katholieke meisjesschool en een onopgeloste moord op een non.

De kring – Shelena Shorts (14 september)

Al eeuwenlang beschermt de familie Petrescu de samenleving tegen een gevaar dat zich onopgemerkt onder de mensen bevindt: de Halfbloeden. De achttienjarige Vasi Petrescu heeft nooit problemen gehad met het uitvoeren van zijn plicht, maar wanneer hij de opdracht krijgt een meisje van zijn eigen leeftijd uit de weg te ruimen, heeft hij het daar moeilijk mee. De Kring heeft nog nooit een vrouw als doelwit gehad, maar toch is Riley op de een of andere manier op hun hitlijst terechtgekomen. Vasi wil graag begrijpen waarom, maar misschien is er wel geen tijd om dat uit te zoeken. Al snel moet hij beslissen of hij Riley ombrengt of laat leven, zelfs als dat laatste betekent dat hij tegen de wensen van zijn eigen familie ingaat…

Game On – Cis Meijer (7 september)

Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair spel: de knappe Eline, de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, het gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een macaber spel: wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier wel doorgaan om hun vriendin te redden.
Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

Drie dates – Beth O’Leary (27 september)

Drie vrouwen. Drie dates op Valentijnsdag. Drie keer een lege stoel… Siobhan, Miranda en Jane kennen elkaar niet, maar voor alle drie blijkt deze Valentijnsdag een keerpunt in hun leven…

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan? 14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen? 18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten… Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

De kluts kwijt – Vannessa Thuyns (29 september)

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken. Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen…

Leave a Reply

  • (not be published)