Angela Marsons

Titel: Schijndood
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone #4
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: juli 2022
Bladzijdes: 397
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons is de internationale bestsellerauteur van de Kim Stone-serie, waarvan wereldwijd al vier miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Achterflap:
Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen – zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?

Mijn mening:
Schijndood is inmiddels alweer het vierde deel in de Kim Stone-serie, een serie die mij enorm bevalt en die ik zeker nog niet beu ben.

De schrijfstijl van Marsons bevalt mij enorm, er vinden bizarre taferelen plaats die ik echt nooit eerder heb gelezen, deze worden zeer beeldend beschreven. Tevens weet Marsons haar personages steeds weer op een bijzondere manier neer te zetten. Zij maakt gebruik van actuele thema’s die je weten te raken. Her en der zijn er wel wat toevalligheden om het verhaal kloppend te maken maar die bederven voor mij niet het leesplezier.

Steeds zijn er personages van het vaste terugkerende team die afwisselend per deel in de serie een bijzondere rol toebedeeld krijgen. Hun achtergrond wordt op een originele manier verweven in het verhaal wat zich op dat moment afspeelt. Marsons slaat hiermee steeds twee vliegen in één klap. Als lezer kom je meer over het verleden van de persoon te weten, je leert diegene een stuk beter kennen en de plot krijgt hierdoor een verrassende originele wending als het tot de ontknoping komt.

Ook de rol van Kim Stone blijft belangrijk, de ontwikkeling op het gebied van vriendschappen sluiten en relaties aangaan, het draait hier om vertrouwen en je open stellen naar anderen, ik ben benieuwd wat Marsons nog voor haar in petto heeft.

Marsons laat je ervaren dat je mensen niet te snel moet veroordelen op hun functioneren, achter ieder mens zit een verleden waar ze zelf mee moeten dealen.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Psychologie: 5
Plot: 3
Spanning: 4

Schijndood krijgt van mij 4 sterren.

Bianca             

Waardering: 4 uit 5.

                 

Leave a Reply

  • (not be published)