Perfecte moord

Titel: Perfecte moord
Auteur: Helen Fields
Serie: Luc Callanach & Ava Turner #6
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Ernst de Boer
Publicatiedatum: Juli 2022
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Lilian

Auteur
Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze woont met haar gezin in Los Angeles.

Achterflap/samenvatting
Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.
Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.

Mijn mening
Bart Campbell de ideale zoon en als hij plotseling verdwijnt is dat dan ook een schok. Hij komt niet thuis na zijn werk in een restaurant, maar wordt wakker in een container en wordt verscheept naar Frankrijk.

In Edinburgh krijgen Ava Turner en Pax Graham een moordzaak voor hun kiezen die plaats heeft gevonden in de wijk Wester Hailes, een echte achterbuurt. De doodgeschoten man kan gelinkt worden aan mensenhandel en prostitutie.

Luc Gallanach is door Ava naar Frankrijk gestuurd om daar samen met Interpol, als verbindingsofficier, te werken aan een zaak in mensenhandel. Als hij tijdens een zaak op een dode vermiste Schot stuit, neemt hij contact op met Ava.

Gaandeweg zijn er linken te leggen tussen de beide zaken en neemt de samenwerking tussen Ava in Schotland en Luc in Frankrijk toe. Na twee jaar radiostilte tussen beiden is dit een ongemakkelijke opgave. De spanning is nog steeds voelbaar tussen hen en de aanwezigheid van een andere man maakt het er niet beter op.

Perfecte moord is het zesde deel in de reeks rond Luc Callanach en Ava Turner. Doordat Luc nu in Frankrijk aan het werk is, merk je dat wat in de voorgaande delen (onder andere) voor de spanning zorgde nu ontbreekt. De spanning en aantrekkingskracht tussen de twee hoofdpersonen is minder nu en dat zorgt ook voor minder scherpe dialogen. De fysieke afstand is merkbaar en hopelijk kunnen ze in het volgende deel weer samen sparren.

De schrijfstijl van Helen Fields is en blijft onveranderd goed, ze weet je als lezer direct te boeien. De personages worden verder uitgediept en ook de nieuwe spelers krijgen alle aandacht en zijn erg interessant. Je leeft als lezer mee en voelt ook de pijn en onzekerheid.

Ze begreep dat ze iets fout had gedaan, maar ze kon het oprecht voor zichzelf rechtvaardigen.

Ondanks dat dit deel niet geheel aan de verwachtingen kon voldoen, kijk ik uit naar het volgende deel. Hopelijk gaan Ava en Luc dan weer samen, in hetzelfde land, aan een zaak werken.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Perfecte moord krijgt van mij 4 sterren.

Lilian

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)