Hierna nog maar een overzicht met de te verwachten boeken…valt best mee toch?

De jongens uit Biloxi – John Grisham (18 oktober)

Biloxi, Mississippi staat al bijna honderd jaar bekend om zijn witte stranden, luxe resorts en rijke visgronden. Maar het kent ook een duister verleden. Een verhaal van corruptie en criminaliteit, van gokken en prostitutie, illegale stokerijen, drugs en moord. Met de macht in handen van een kleine groep misdadigers van wie gezegd werd dat ze deel uitmaakten van de Dixie Mafia.

Keith Rudy en Hugh Malco zijn jeugdvrienden in Biloxi in de jaren zestig. Ze spelen honkbal samen en zijn een tijdlang onafscheidelijk. Maar daar komt een einde aan. Keiths vader ontwikkelt zich tot een vermaarde aanklager die de strijd aangaat met de georganiseerde misdaad. Hughs vader is de ongekroonde koning van Biloxi’s onderwereld. Keith treedt in zijn vaders voetsporen en gaat rechten studeren. Hugh geeft de voorkeur aan het nachtleven en werkt in de clubs van zijn vader.

De Rudy’s en de Malco’s, twee families die op ramkoers liggen. Dat het tot een botsing komt, is onvermijdelijk…

De Magdalenacodex – Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg (11 oktober)

In het Venetiaanse Marciana, een van de oudste bibliotheken ter wereld, stuit bibliothecaris Marco Visconti op een eeuwenoud manuscript. Het lijkt te zijn geschreven door Simon, een broer van Jezus, en het gaat over
Maria Magdalena, de vrouw die al tweeduizend jaar tot de verbeelding spreekt.

Al snel vormt het manuscript het middelpunt van een strijd op leven en dood. Waar de een de waarheid zo snel mogelijk naar buiten wil brengen, wil de ander Maria Magdalena voor altijd het zwijgen opleggen. Drie vrouwen
– Sofia, Susanna en Veronica – worden ongewild hoeders van het gevoelige geheim dat het manuscript herbergt. Maar dan blijkt: wie het manuscript in handen heeft, is zijn leven niet zeker…

Emily in Paris – Catherine Kalengula (17 oktober)

Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.

Zeven dagen – Alex Lake (3 oktober)

Het is twaalf jaar geleden dat een automobilist Maggie Cooper de weg vroeg. Twaalf jaar geleden dat hij haar aan haar pols door het open autoraam trok en een naald in haar arm stak. Twaalf jaar geleden dat ze wakker werd in een doodstille, aardedonkere kelder. Een kelder die haar thuis zou worden.

Inmiddels is Maggie alle hoop verloren dat ze ooit nog wordt gevonden. Ook aan ontsnappen denkt ze allang niet meer. Ze heeft nog maar één wens: het leven van haar zoon Max redden. Want over een week wordt Max drie, en dan komt haar ontvoerder hem halen… net zoals bij haar andere twee zoons is gebeurd op hun derde verjaardag. Maar dit keer zal ze het niet laten gebeuren. Dit keer zal ze haar zoon redden, al is het het laatste wat ze doet. Maggie heeft zeven dagen – en de tijd tikt.

Een onverwachte wending – Lauren Kate (26 oktober)

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Een gelukkig nieuw jaar – Malin Stehn (3 oktober)

Het is oud en nieuw, en de zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude en donkere nacht. Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar zonder enig idee te hebben van de ellende die hun te wachten staat. In de angstige dagen die volgen verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon. De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte, terwijl Nina, de moeder van Smilla, stiekem helemaal niet verbaasd is. De lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt echter niet gedeeld door haar man Fredrik, en hij is waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.
Wat is er die avond precies gebeurd, en waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan, en lang verborgen geheimen kunnen niet langer verhuld blijven.

Onder vuur – Nico de Braeckeleer (26 oktober)

Orlando is een brandweersergeant die van aanpakken weet. Hij deinst voor niets of niemand terug en laat liever daden dan woorden spreken.
Regels durft hij daarbij aan zijn laars te lappen.
Maar wanneer zijn tweejarig dochtertje Louise leukemie krijgt, kan hij alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Hier zijn geen regels die hij kan breken om haar te helpen. Hij probeert zijn woede te bekoelen door zich onstuimig in de brandweermissies te storten. Daar kan hij wél levens redden.
Maar op geen enkele manier slaagt hij erin om de pijn en het verdriet om Louise te temperen.
De relatie met zijn vrouw Maaike wordt als nooit voorheen op de proef gesteld. Een vuurproef die hen dreigt te vernietigen.

Het hoedenatelier – Marie Lamballe (25 oktober)

Kassel, 1830. De twintigjarige Elise Rosen runt samen met haar moeder en grootmoeder een kleine hoedenmakerij. Klanten van over de hele wereld komen naar hun winkel voor de prachtigste hoedencreaties. Het bedrijfje opent voor Elise de deuren naar een toekomst waar ze nooit van had durven dromen: een plek binnen de hoogste sociale kringen.

Op een dag maakt Elise kennis met de jonge Sybilla von Schönhoff, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Ook leert ze Sybilla’s verloofde Johann kennen, die tot Elises grote schrik stapelverliefd op haar wordt. Verwikkeld in tweestrijd probeert Elise haar gevoelens te negeren, tot ze op een dag op een lang bewaard geheim stuit. Kiest Elise voor haar vriendschap of voor de liefde?

Ireland St. James heeft keihard gewerkt om haar droombaan als tv-verslaggever te veroveren, en haar carrière loopt op rolletjes. Tot haar vervelende baas een privévakantievideo van Ireland gebruikt om haar op staande voet te ontslaan wegens ‘ongepast gedrag’. Om haar woede van zich af te schrijven, stuurt ze een onbesuisde e-mail naar de baas van de baas van haar baas: Grant Lexington, CEO van het miljardenbedrijf.
Het is lang geleden dat iemand Grant zo ongefilterd de waarheid durfde te vertellen. Hij is gelijk gefascineerd door de brutale blondine en besluit dat hij haar wil helpen. Maar het blijft niet bij één goede daad, en al snel vervagen de grenzen tussen werk en privé…

Leave a Reply

  • (not be published)