Hamley leert toveren

Titel: Hamley leert toveren
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #5
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: augustus 2022
Aantal bladzijdes: 110
Recensie: Amanda

Cover
Net als de voorgaande delen ook nu weer een heerlijk vrolijke, spannende en schattig cover met de kleine Hamley. Dit keer in een toverketel! Mooie en aantrekkelijke kleuren.

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Achterflap
Welkom in de magische wereld van Hamley. Het is oktober en binnenkort is het weer Halloween. Ook haar baasjes doen mee aan de gekte. Het hele huis is versierd met pompoenen, webben en heksen. Dan ontdekt Hamley dat er een heuse tovenaar in haar straat woont. Samen met haar zusje en haar beste vriend gaat ze naar hem toe. En leert ze toveren.

Mijn mening

‘Nee,’ zegt Hamley. ‘Ik ben Hamley Potter.’

Inmiddels alweer het vijfde boek met het kleine zwarte katje Hamley in de hoofdrol. Waar Hamley vorig jaar tijdens Halloween met pompoenen kon praten, kan hij dit jaar leren toveren! Op Halloween staat er een vreemd huis aan het einde van de straat, een huis wat er anders nooit stond. Wat nog gekker is, alleen Hamley kan het huis zien! Samen met haar beste vriend B-boy en haar zusje Lilly gaat ze op onderzoek uit. En wat een spannend avontuur beleven ze weer!

Heerlijk vlot geschreven verhaal vol humor, spanning, magie en herkenbare elementen met als thema Halloween. Leuk om rond/met Halloween (voor) te lezen dus. Het boek kan prima los van de voorgaande delen gelezen worden, want je krijgt een korte uitleg over wie wie is. Uiteraard zijn de andere boeken ook leuk, dus zou ik die zeker ook lezen! En als Harry Potter fanaat vond ik de verwijzing hiernaar natuurlijk top! Een hartverwarmend verhaal over een klein magisch zwart katje en haar streken en avonturen!

Hamley leert toveren krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)