De ruige heer

Titel: De ruige heer
Auteur: Evie Dunmore
Serie: Vrouwen van Oxford #3
Genre: Roman/Feelgood
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaald door: Kyra Ivens
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 470
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Evie Dunmore woont in Berlijn, maar studeerde in Oxford. Ze behaalde een master Diplomacy en als ze niet schrijft, werkt ze als consultant. Voor haar Vrouwen van Oxford-serie  werd ze geïnspireerd door haar passie voor Engeland, romantiek, vrouwelijke pioniers en de victoriaanse tijd.

Achterflap:
Londen, 1880. De verwende Hattie Greenfield kent geen ‘nee’ en heeft maar drie doelen in het leven: succesvol worden als kunstenaar, een nobel doel vinden om zich aan te verbinden, en trouwen met een gentleman. Hartstikke haalbaar, denkt ze. Tot ze in een gênante situatie wordt aangetroffen met Lucian, een woest aantrekkelijke maar ruige Schot. Het is een meedogenloze zakenman die de Britse adel de stuipen op het lijf jaagt.

Er zit voor Hattie niets anders op dan een huwelijk met Lucian, die allesbehalve een gentleman is. Een plotselinge reis naar Schotland ze alles echter in een ander daglicht. Terwijl ze een andere kant van Lucian te zien krijgt, realiseert Hattie zich dat alles wat ze wil binnen handbereik is, als ze  haar hart maar open durft te stellen…

Mijn mening:
De ruige heer is het derde deel in de Vrouwen van Oxford-serie, en wat me vooral opvalt is dat er in de afzonderlijke delen veel verschil is qua schrijfstijl in onderwerpen waar de nadruk op ligt. In De ruige heer draait het vooral om de liefde en worden de erotische scenes breed uitgemeten. De vergelijking met de Bridgerton- serie is hierin goed te herkennen.

Hij had deze neiging om een vrouw te willen beschermen tegen…nou ja, alles…ruim tien jaar niet gehad. Nu kwam het instinct dat hij lang geleden had begraven in de bodem van zijn ziel weer naar boven. Als hij het niet begraven hield, zou het met de kracht van een vloedgolf kunne groeien en de grond onder zijn voeten kunnen wegtrekken.

Geen idee of de grote verschillen ermee te maken hebben dat elk deel door verschillende personen vertaald is maar buiten de herkenning van personages zijn het alle drie totaal verschillende verhalen en zie ik er geen echt vervolg in.

De ruige heer leest echt als een historisch, erotische roman, en wat mij betreft is de serie nu afgerond.  Evie Dunmore heeft in deze drie delen laten zien dat ze van vele markten thuis is, alleen had ik dat graag in elk deel willen meemaken.

De combinatie maatschappelijke thema’s, erotiek en de liefde kan prima samengaan, maar dat heeft Dunmore wat mij betreft te veel gesplitst waardoor er in elk verhaal wat ontbreekt.

In De ruige heer is het Dunmore wel gelukt om de intimiteit tussen mensen gevoelig neer te zetten, ik voel de emotie. De passie spat er in veelvoud vanaf, dat was zeker genieten, zeker als je een Bridgerton-fan bent is dit deel een aanrader!

De ruige heer krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)