De club

Titel: De club
Auteur: Ellery Lloyd
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaald door: Ingrid Zweedijk
Publicatiedatum: juli 2022    
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Brenda

Cover
Een donkere cover. Je ziet een gedeelte zwembad en de contouren van bomen/struiken op de achtergrond. Het is al in de avond zodat alles zeer donker is. Het geeft geen spannende indruk.

Wel vind ik de titel en teksten in duidelijke roze kleur goed naar voren komen.

Auteur
Ellery Lloyd is het pseudoniem van schrijverskoppel Collette Lyons en Paul Vlitos. Collette is journalist en hoofdredacteur van Stylist en Soho House. Paul is programmadirecteur voor de studie Engelse Literatuur en Creatief Schrijven aan de universiteit van Surrey. Daarnaast is hij de auteur van twee romans. Ze wonen met hun dochtertje in Londen.

Achterflap/samenvatting
Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben CEO Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen.
Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…

Mijn mening

Geintje. Geintje. Geen geintje. Geintje. Zo werkte het met Ned. Alles was een geintje tot het serieus was. Alles was serieus tot het een geintje was.

Het begin start direct goed. Er zit spanning in en je bent direct nieuwsgierig geworden naar het verhaal. De Home Group is een keten van 11 besloten clubs met bijbehorende luxe hotelsuites, waar de uitverkorenen, de meest beroemde mensen voor een zeer hoge jaarlijkse contributie in anonimiteit kunnen vertoeven.

Ned en Adam Groom openen nu iets zeer groots. Een heel eiland, ruim 3 kilometer breed en 4 kilometer lang, op anderhalf uur rijden van Londen. En dit volledig van alle luxe voorzien wat de celebrities op hun wensenlijst hebben staan. Het moet een fantastisch openingsfeest worden, maar helaas loopt het totaal anders.

De hoofdstukken zijn niet al te lang en bij ieder hoofdstuk staat vermeld vanuit welk personage het volgend stuk te lezen is. Heel duidelijk en fijn om zo te lezen.

In het begin is het nog zoeken wie nou wie is, maar al gaandeweg heb je alle personages goed in beeld. Van sommige personages krijg je nog wel meer te weten, maar dit is ook echt wel noodzakelijk voor het verhaal. Verder blijven ze zeer vlak. Ik kan mij ook echt niet inleven in een persoon.

Na de eerste flitsende twee bladzijdes kabbelt het verhaal voort. De echte spanning van het begin heb ik niet meer echt gevoeld. Het leek wel alsof van tevoren werd verteld wat er ging gebeuren waardoor de spanning niet echt meer naar voren kwam.

Tussen de hoofdstukken van de personages door lees je stukken van een artikel uit de “Vanity Fair”. Eigenlijk in het kort het verhaal wat je aan het lezen bent.

De club heeft mij helaas niet zo kunnen boeien als dat ik vooraf gehoopt had. Het idee en de opzet van het verhaal waren zeker veelbelovend, maar het kwam voor mijn gevoel niet volledig naar voren.

Spanning:3
Plot: 2,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 2
Psychologie: 3

De club krijgt van mij een magere 3 sterren.

Brenda

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)