Genoeg gezegd

Titel: Genoeg gezegd
Auteur: Karen Rose
Serie: Sacramento #2
Genre: Romantic Suspense
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Hans Verbeek
Publicatiedatum: Oktober 2022
Aantal bladzijdes: 585 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn en meermaals werden bekroond. Ze wordt de koningin van de romantic suspense genoemd. Haar thrillers zijn gruwelijk spannend met een flinke dosis romantiek. Genoeg gezegd is inmiddels het 25e boek wat in het Nederlands vertaald is. De boeken zijn onder te verdelen in de verschillende steden waarin ze zich afspelen.

Achterflap:
Jaren geleden ontsnapte Mercy Callahan uit de sekte waarin ze opgroeide. Maar ook al ontkwam ze aan het misbruik en de terreur, het verleden blijft haar achtervolgen. Wanneer haar broer, FBI -agent Gideon Reynolds, nieuwe bewijslast heeft over sekteleider Ephraim Burton, reist Mercy naar Sacramento. Daar ontmoet ze Gideons beste vriend, rechercheur Rafe Sokolov, die haar gerechtigheid belooft.

Maar Ephraim krijgt lucht van hun missie en nu hij weet dat Mercy zijn geheimen op het spoor is, zal hij er alles aan doen om haar terug naar de sekte te brengen, dood of levend…

Mijn mening:
Genoeg gezegd is het tweede deel in de Sacramento-serie, Op de vlucht is deel één, en het advies is deze op volgorde te lezen anders kun je er echt geen touw aan vast knopen. In dit deel draait het qua romantiek om Mercy en Rafe, maar buiten dat is er wederom een belangrijke rol weggelegd voor de hele familie Sokolov.

De sekte waarin Mercy opgroeide kennen we al uit het vorige deel, het is makkelijk de draad op te pakken. Genoeg gezegd begint spannend en raakt al snel mijn gevoelige snaar maar helaas zakt het verhaal gaandeweg in. Ik vind het te langdradig en vooral met 585 bladzijdes is het een klus om erdoor heen te komen.

Natuurlijk is er spanning en romantiek, maar ik ben niet dolenthousiast. Ik houd normaliter van de schrijfstijl van Rose maar in dit boek heeft ze te veel moeite gedaan om vooral een dik boek te schrijven, voor mij had het met ruim honderd bladzijdes minder gekund, mogelijk had ik er dan veel meer van genoten.

Als echte fan van Rose ben ik enigszins teleurgesteld maar na het lezen van 25 boeken die op dezelfde manier in het vat gegoten zijn kan het zomaar zo zijn dat dit aan mij ligt omdat ik een soort van verzadigd ben wat Rose betreft. Toch blijf ik nieuwgierig en zal ik een volgend boek oppakken, mogelijk is de Sacramento serie niets voor mij maar de anderen nog wel.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl:3
Spanning: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 3
Plot: 2

Genoeg gezegd komt hiermee afgerond  op een krappe 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)